Senior Business Controller till Mercuri International, Stockholm

Senior Business Controller till Mercuri International, Stockholm

Vill du arbeta i en roll där du som Senior Business Controller verkar för att skapa högre effektivitet och öka det kommersiella tänket inom en organisation? Vi rekryterar nu för Mercuri Internationals räkning en Senior Business Controller som ska vara delaktig i att driva och utveckla affärsuppföljningen inom hela Mercuri koncernen. Som Senior Business Controller ska du identifiera förbättringsområden och vara bollplank mot intressenter inom koncernen lokalt och internationellt. Mercuri International erbjuder tjänster inom strategisk försäljning och säljutveckling till företag över hela världen. Genom sin internationella profil kan Mercuri International agera som en partner till sina kunder på ett globalt plan.

Som Senior Business Controller behöver du vara kommunikativ och ha förmågan att driva förbättringsprojekt. Rollen är nyinrättad i bolaget och ett steg i att man vill stärka upp ekonomiteamet på huvudkontoret. Du kommer att samarbeta tätt tillsammans med CFO och sitta på vårt huvudkontor i Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Senior Business Controller:
 • Ansvara för ledningen av budget- och prognosprocess inom Mercuri koncernen
 • Driva uppföljning och agera bollplank mot Country Managers och lokala ekonomiteam
 • Analys av P/L samt uppföljning mot nyckeltal
 • Utveckla processer och arbetsrutiner inom ekonomistyrning mot dotterbolag
 • Kontinuerligt arbeta med harmonisering av rutiner och styrparametrar inom koncernen
 • Framtagande av beslutsunderlag för koncernledningsgrupp, styrelse samt dotterbolag
 • Ta fram och utveckla Best Practice inom Controlling och ekonomistyrning för koncernen
 • Identifiera förbättringsområden inom rapportering, validitet samt systemstöd
 • Delaktighet i att förbättra rutiner kring intern kontroll
 • Ägarskap av Cash Pool frågor och översyn av likviditet
 • Planering av internrevision
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser att du har högskoleexamen inom ekonomi och tidigare har arbetat som Business Controller i 7-10 år i större organisationer. Du har erfarenhet från att arbeta med uppföljning inom tjänstebolag och/eller projektverksamhet. Du är trygg i frågor kring budget, prognos och uppföljning i en internationell kontext. Har du tidigare arbetat som revisor är det en fördel men inget krav. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda och driva olika process- och förändringsarbeten i tidigare tjänst. Du är duktig i system och är skicklig inom Excel. Det är fördelaktigt om du varit delaktig i att ta fram Best Practice och Business Case tidigare. Du uttrycker dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som Senior Business Controller trivs du i en aktiv och stimulerande arbetsmiljö med ständigt förbättringsfokus. Du har en ambitiös inställning till ditt arbete och dina ansvarsområden samt kan agera som en positiv kravställare åt medarbetare. Du har ett välutvecklat affärssinne och motiveras av att vara delaktig i vidareutveckling av kommersiellt tänk. Du är trygg i din ståndpunkt i diskussioner med andra beslutsfattare. Du kommer lätt till kärnan i ett problem och är duktig på att identifiera mönster. Slutligen är du effektiv i din kommunikation och säkerställer att du på ett pedagogiskt sätt når fram med ditt budskap.

Placeringsort: StockholmOm Mercuri International

Mercuri International gör det varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli mer effektiva när det kommer till försäljning. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis. Vi låter resultat växa genom människor och ger er de verktyg och processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar.

Detta erbjuds du i rollen som Senior Business Controller hos Mercuri:
 • En internationell arbetsmiljö med ambitiösa kollegor
 • En nyinrättad roll där du har stor möjlighet till att forma tjänsten
 • Nära kontakt med ledning i ett globalt tjänstebolag
I denna rekryteringsprocess samarbetar Mercuri International med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Tina Rehnman 070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)