Internationell Teknisk Säljare

Internationell Teknisk Säljare

En unik möjlighet att få arbeta med affärer inom Fotonik, ett av världens mest snabbväxande teknikområden

Vi erbjuder en mycket intressant teknisk och kommersiell utmaning. Du får en unik möjlighet att arbeta med konsultativ försäljning inom ett av världens mest snabbväxande teknikområden, Fotonik, mot kunder inom industri, Life Science och forskning i Norden och Baltikum. Arbetet är omväxlande där korta och långa försäljningscykler varvas. Du kommer också att fungera som en sammanhållande länk mellan våra kunder och våra specialister i Japan och Europa.

Du som person är tävlingsinriktad, dynamisk och självgående samt gillar de utmaningar som krävs när det gäller att arbeta i en internationell miljö. Du har en bra organisations- och samarbetsförmåga och trivs att arbeta både individuellt och i team. Du är analytisk och drivs av att hitta olika tekniska lösningar på olika kunders problem. Du har lätt för att sadla om från att ena dagen sitta i prisförhandling med inköpsfunktion och företagsledning till att nästa dag hålla föreläsning och teknisk utbildning för olika kundkategorier. En stor och stimulerande del av tjänsten handlar om relationsbyggande. Du får arbeta mot olika delar av våra kunders organisationer och du stimuleras av att skapa och utveckla relationer på olika nivåer och i olika länder.

Din bakgrund innehåller helst några års säljerfarenhet men även du med rätt utbildning och rätt personlighet som har mindre erfarenhet kan vara aktuell. Du har tidigare jobbat inom ett teknikintensivt område. Erfarenheter från fält som Life Science, röntgenteknik, bildanalys, mikroskopi eller spektroskopi är en stor fördel i tjänsten. Du har en teknisk utbildning motsvarande civilingenjör inom medicinsk teknik, elektronik, fysik, biofysik eller cellbiologi eller liknande och har god datorvana. Forskarutbildning är meriterande men inget krav. Du söker ett arbete där du får arbeta kommersiellt mot krävande kunder och vara i centrum av processen att anpassa produkter och system till olika kunders specifika behov. Du ser också möjligheten att få arbeta med försäljning både inom och utanför Sveriges gränser som en extra utmaning.

Vi erbjuder ett attraktivt ersättningspaket och fortgående utbildning i Europa och Japan. Du kommer att ingå i ett team med drygt 30 kollegor som uppskattar en positiv, öppen och professionell attityd och som alla kommer att hjälpa till att se till att du lyckas och blir framgångsrik i din nya roll. För rätt person kan det också finnas möjligheter till ytterligare karriärutveckling inom bolaget.

Om du vill anta den här unika och spännande utmaningen vill vi att du skickar in din ansökan, med personligt brev och cv, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-14609) senast 25 december. Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval Mats Wärnling tel 0709-85 63 63 eller Försäljningschef på Hamamatsu, Eduardo Pérez, tel 076-200 87 30. För mer information se också www.hamamatsu.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mercuriurval.com/sv/Countries/Sweden/
Sista ansökningsdag 23 jan 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hamamatsu Photonics är internationellt ledande inom optoelektronik, vilket används inom ett brett spektrum av tvärvetenskapliga discipliner från medicinsk teknik och industri till vetenskap och forskning. Företaget har sitt huvudkontor i Japan och har drygt 5000 anställda världen över. Det nordiska dotterbolaget Hamamatsu Photonics Norden AB har 30 anställda och ansvarar för försäljningen i norra Europa samt OSS. Största delen av de anställda är stationerade i nya fräscha lokaler på det nordiska huvudkontoret i Kista.