VD till Restaurangakademien

VD till Restaurangakademien

Vi söker nu en ny VD till Restaurangakademien då nuvarande VD Hanna Halpern frånträder sin tjänst i september 2020.
Restaurangakademien grundades 1985 och erbjuder utbildningar för restaurangbranschen. På Restaurangakademien verkar Sveriges främsta föreläsare från branschen och kontinuerligt görs internationella gästspel. Restaurangakademien ägs av Menigo. Verksamheten består idag av 8 anställda och omsätter ca 17MSEK och ägs sedan 2018 av Menigo Foodservice AB.

Din roll
Du blir som VD för ett av Menigos dotterbolag en del av en större världsomspännande koncern, med verksamhetsområden som spänner från färskvaror, dryck, kolonialvaror, utrustning till utbildning och andra relaterade tjänster till den professionella matupplevelsebranschen.

Du kommer att bedriva verksamheten mycket självständigt, med stöd av ett Advisory Board som idag består av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum, Ulrika Karlsson, krögare på Krakas krog samt Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör på Menigo.

Övergripande ansvarsområden:
  • Övergripande ansvar för drift och förvaltning av Restaurangakademien, inklusive personalansvar och ekonomiskt ansvar för verksamheten
  • Övergripande ansvar för utveckling av utbildningsutbudet, både i form av nya typer av utbildningar, men också nya sätt att bedriva utbildning, framför allt en ökad digitalisering
  • Visionärt och strategiskt ansvar för bolaget
  • Leda, styra och fördela arbetet i teamet inklusive budgetering och prognostisering
  • Löpande uppföljning av försäljningsutveckling och identifiering av nödvändiga aktiviteter för att öka försäljningen och vända ev. negativa trender
Vem är du?
För att lyckas i tjänsten behöver du ha mångårig erfarenhet av att jobba med människor, ledarskap och företagande, gärna inom restaurangnäringen men inget måste. Vi förväntar oss någon som är driven, drivs av passion för måltiden, älskar att driva affärer och jobba med människor.

Du behöver som person fungera väl i grupp och samtidigt ha ett eget driv att självständigt uppnå uppsatta mål och inte minst leda andra. För att nå framgång krävs det att du har ett starkt engagemang och en vilja att ständigt bli bättre på det du gör. Du är nytänkande och kreativ, ser möjligheter och har förmågan att omsätta dem i handling. Sist men inte minst så har du struktur, analytisk förmåga och ett målinriktat arbetssätt som gör att du kan planera, prioritera och strukturera ditt och bolagets arbete.

I din roll kommer du att ha fördel av många kontaktytor i det gastronomiska Sverige.

Vi erbjuder
Vi befinner oss just nu i en av de mest utmanande tidevarv som vår bransch någonsin har skådat. Att kliva in som ansvarig för Restaurangakademien kommer inte att vara något förvaltande jobb och det kommer att vara meriterande om du kan uppvisa tidigare erfarenhet av förändringsledning. Det finns oerhört många möjligheter att verkligen göra skillnad nu och framåt, och du får inte vara rädd för utmaningar.

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodserviceaktör
Sysco har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Trots att Menigo ingår i en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar. Vi tror på att människorna omkring oss är vår största tillgång och att vi som företag har en viktig samhällspåverkan. Vi vill vara en jämställd och attraktiv arbetsgivare och en hälsosam arbetsplats där vi samarbetar för att nå resultat.

Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Nina Wahlgren Gill
Telefon 072-141 14 20
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef, Hotell & Restaurang
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.menigo.se/
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)