Prisanalytiker till Menigo

Prisanalytiker till Menigo

Menigo är inne i en expansiv fas och tar ett steg framåt för att möta morgondagens marknad. Vårt fokus är att strategiskt utveckla befintliga och nya kunder inom Restaurangmarknaden, vilket ska generera lönsam volymtillväxt och ökad marknadsandel. Därför söker vi nu en driven Prisanalytiker till vårt affärsområde Privata Marknaden, där vi är en professionell och kunnig partner till fria restauranger, hotell och rederier.

Din roll
I rollen som prisanalytiker är ditt huvudansvar att driva och optimera prisarbetet för affärsområdet i enlighet med uppsatta mål. Prissättningen är en del av vårt kunderbjudande som du är med och utvecklar tillsammans med dina kollegor inom gruppen, där vår målsättning är att skapa en attraktiv och lönsam prissättning som stärker vårt kunderbjudande.

Som prisanalytiker säkerställer du att den operativa prissättningen inom affärsområdet ger önskad effekt både gällande marknadsanpassad prissättning samt genom fastställda lönsamhetskrav. Du säkerställer att prissättningen sker i linje med de ramar och riktlinjer som gäller för respektive kategori samt med hänsyn till prisbilden på marknaden. Genom analys och förslag på pris- och marginalförbättrande aktiviteter driver du prisarbetet framåt. Arbetet sker med stort eget ansvar och i nära samarbete med vår Price & Margin Manager, Sortimentsansvarig samt vår kategori- och säljorganisation.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen behöver du ha en utpräglad analytisk förmåga och vana av att arbeta med siffror. Du har tidigare erfarenhet av pris- och lönsamhetsarbete på en operativ nivå och tycker om att arbeta självständigt mot uppsatta mål och deadlines. Du är van att hantera komplexa strukturer och stora mängder information. För dig är det självklart att allt arbete och leverans utgår från kunden och kundupplevelsen. Du har en relevant akademisk utbildning, civilekonom eller motsvarande.

Som person är du affärsorienterad och har förmågan att se och förstå helheten samtidigt som du förstår behovet av att analysera och gå till botten med relevanta detaljer. Du är noggrann, strukturerad, analytisk och du har förmågan att leverera hög kvalitet utifrån uppsatta tidplaner. Vidare är du en kommunikativ person och du har en god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
På Menigo får du möjligheten att växa i din roll och i vår verksamhet - allt för att vi ska vara den självklara helhetsaktören inom mat och dryck på marknaden. Våra kundrelationer, dina förutsättningar och din potential är fokus för oss. Med engagemang, nytänkande, involverande samt tydligt ledarskap arbetar vi mot högt uppsatta mål genom att utveckla affären i samarbete med våra kunder.

Vi arbetar med utvecklingsplaner för alla våra medarbetare och vi värdesätter balans mellan arbete och fritid. Hos oss omfattas alla av friskvårdsbidrag samt kollektivavtal med tjänstepension. Som en del av Menigo har du även möjligheten att köpa produkter ur vårt egna sortiment. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm Globen.


Välkommen med din ansökan
Mer info
Kontaktperson Charlotte Ihrmark
Telefon 076-945 90 25
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.menigo.se/
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Menigo älskar vi mat och att hjälpa våra kunder skapa goda matupplevelser för sina gäster - vi levererar allt som förenklar våra kunders vardag. Menigo är en del av Sysco, världens ledande foodserviceaktör, vilket ger oss tillgång till deras erfarenheter och kunskap så att vi kan växa både på höjden och bredden. Vill du veta mera om oss gå in på www.menigo.se