Menigo söker en Digital Marketing Specialist

Menigo söker en Digital Marketing Specialist

Markom, Digital Operations
Vi söker nu en Digital Marketing Specialist till vår Marknads- och kommunikationsavdelning. Du blir en viktig del av Menigos förändringsresa och skapar tillsammans med övriga organisationen branschens bästa digitala upplevelse. Detta är en nyckelroll i vårt team och vi söker en digital stjärna som har förståelse och kunskap om det digitala medielandskapet samt affärs- och processutveckling

Din roll
Som Digital Marketing Specialist ansvarar du för att publicera och följa upp målgruppsanpassat innehåll som berör och skapar effekt i våra digitala kanaler som till exempel webb, webbshop, Linkedin, Instagram, Facebook och E-post. I rollen arbetar du både strategiskt och operativt och fyller en viktig funktion för att skapa engagemang och öka kännedomen både internt och ute hos våra kunder. Vi vill att du utmanar våra befintliga lösningar till förmån för nya synsätt och utvecklar och hitta nya kanaler/aktiviteter för att nå våra prioriterade kundsegment. Du kommer också att vara en nyckelperson i att säkra att såväl Menigo som våra kunder blir mer digitala och kommunikativa.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Bidra till framtagandet av strategi samt kampanj- och innehållskalender för så väl egna som köpta digitala kanaler och sociala medier.
  • Utveckla och bygga digital kommunikation gällande allt ifrån idé- och konceptutveckling till praktiskt genomförande.
  • Ansvara för kommunikation i sociala medier och publicering av innehåll på vår webb.
  • Omvärldsbevaka och följa nyhetsflöden i Sociala Medier samt interagera med våra följare.
  • Planera, leverera och samordna innehållsmarknadsföring: bygga landningssidor/ bloggar/ nyhetsbrev etc. Skapa, analysera, optimera och följa upp kampanjer i sociala medier och digitala kanaler.
  • Ansvara för SEM/köpt annonsering samt kravställning mot ev byråer. Bidra till att vår web och webhandel utvecklas och är sökordsoptimerad.
Vem är du?
Vi söker dig som är driven och kreativ samt är grym på CMS (Episerver), Google Ads, Google Analytics, CRM-verktyg inkl Marketing Automation system (gärna Microsoft Dynamics och Apsis), SEO/SEM, Adobe Creative Suite och Sociala Medier.

Du har en känsla för konceptualisering, tilltal och tonalitet och kan snabbt ta en idé till faktisk kommunikation. För att vi ska trivas tillsammans är du en lagspelare, men samtidigt kreativ och drivande.

För att lyckas i tjänsten är du en mycket god kommunikatör och är van att arbeta med text och bild, inklusive rörligt, i en mängd kanaler. Du talar och skriver flytande svenska och engelska och har relevant utbildning från universitet/högskola eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av B2B är mycket meriterande. Sist men inte minst så har du struktur och ett målinriktat arbetssätt som gör att du kan planera, prioritera och strukturera ditt eget arbete

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker i slutet av augusti och i början av september
Mer info
Kontaktperson Lorraine Axegård
Telefon 073-0740963
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.menigo.se/
Sista ansökningsdag 24 aug 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Menigo tillhör Sysco, världens största Foodserviceaktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Trots att Menigo är en del av en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar. Vi tror på att människorna omkring oss är vår största tillgång och att vi som företag har en viktig samhällspåverkan. Vi vill vara en jämställd och attraktiv arbetsgivare och en hälsosam arbetsplats där vi samarbetar för att nå resultat. Vi har våra kunder i fokus och passionen för mat levande i vår vardag och vi vill bidra till en hållbar utveckling i samhället. Våra medarbetare kan och vill ta ansvar för sin egen utveckling. Vi tror på och lever våra värderingar: Teamwork, Inclusiveness, Excellence, Integrity och Responsibilty.