Inköpsansvarig Fryst Frukt & Grönt & Smaksättning – Vikariat

Inköpsansvarig Fryst Frukt & Grönt & Smaksättning – Vikariat

Delar du vår passion för mat och dryck och brinner för att göra den bästa affären? Kan du med helhetsansvar för dina leverantörer utveckla Menigos konkurrenskraft och kunderbjudande? Välkommen till oss!

Din roll
Vi söker nu en vikarierande inköpsansvarig till kategorin Fryst Frukt & Grönt & Smaksättning. Det är en inköparroll med många importleverantörer så vi ser erfarenheter av internationella samarbeten och råvaruköp som meriterande. Rollen är ett vikariat om 12 månader och är placerad i Stockholm.

Du blir en del av kategori och inköp Broadline som består av inköpsansvariga, kategoriansvariga och sortimentskoordinatorer. I tätt samarbete med kategoriansvarig driver du självständigt leverantörsutveckling och upphandlingar.

Som inköpsansvarig förhandlar du inpriser till Menigo för både våra egna varumärken (EMV) och kända varumärken. Du har leverantörsansvar inklusive avtalsansvar för samtliga huvudleverantörer kopplade till kategorin och förväntas utveckla, äga, vårda och vid behov avveckla leverantörer. I ditt ansvar ligger att hålla kategorins kalkyler uppdaterade enligt rådande riktlinjer samt optimalt förhandlade logistik och ekonomivillkor såsom betaldagar, ledtid på order och kvalitetskrav. Dessutom ingår årliga förhandlingar om marknadsinvesteringar, JBP-avtal vid behov och leverantörsbonusansvar i rollen.

Vem är du?
Du har eftergymnasial utbildning inom inköp eller liknande och har framgångsrikt arbetat med inköpsförhandlingar tidigare. Du har erfarenhet av att ha leverantörsansvar och trivs med det. Du tycker om att förhandla och kan hålla både tempo och struktur under förhandlingen. Du har också en analytisk förmåga med en stor förståelse för affären.

Tjänsten som inköpsansvarig för Fryst Frukt & Grönt & Smaksättning är en roll med många importleverantörer och erfarenheter av internationella samarbeten och råvaruköp är starkt meriterande. Du har erfarenhet av att driva utveckling och ser ett ständigt förbättringsarbete som en naturlig del i ditt arbete. Då vi verkar i en global verksamhet är det viktigt att du är bekväm med att använda engelska obehindrat i ditt förhandlingsarbete, både muntligt och skriftligt.

Vi erbjuder
På Menigo är vi övertygade om att ett gemensamt förhållnings- och synsätt ökar vår tydlighet och attraktionskraft både mot kunder, medarbetare och leverantörer. Våra värderingar vägleder oss, oavsett var i organisationen du jobbar: Teamwork, Inclusiveness, Excellence, Integrity och Responsibility.

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodserviceaktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Trots att Menigo ingår i en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar. Vi tror på att människorna omkring oss är vår största tillgång och att vi som företag har en viktig samhällspåverkan. Vi vill vara en jämställd och attraktiv arbetsgivare och en hälsosam arbetsplats där vi samarbetar för att nå resultat.

Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Marie Malmqvist
Telefon 072-1433330
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://menigo.se/
Sista ansökningsdag 29 juli 2020 (18 dagar kvar)