Digital Marketing Specialist till Menigo

Digital Marketing Specialist till Menigo

Vi söker nu en Digital Marketing Specialist till vår Marknads- och kommunikationsavdelning. Du blir en viktig del av Menigos förändringsresa och skapar tillsammans med övriga organisationen branschens bästa digitala upplevelse. Detta är en nyckelroll i vårt team och vi söker en digital stjärna som har förståelse och kunskap om såväl det digitala medielandskapet som affärs- och processutveckling.

Din roll
Som Digital Marketing Specialist ansvarar du för att skapa och publicera målgruppsanpassat innehåll som berör och skapar effekt i våra digitala kanaler som till exempel webb, webbshop, Linkedin, Instagram, Facebook och E-post. I rollen arbetar du framförallt operativt och fyller en viktig funktion för att skapa engagemang och öka kännedomen. Vi vill att du utmanar våra befintliga lösningar till förmån för nya synsätt och utvecklar och hitta nya kanaler/aktiviteter för att nå våra prioriterade kundsegment.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Ta fram en strategi samt kampanj- och innehållskalender för så väl egna som köpta digitala kanaler
  • Utveckla och bygga digital kommunikation gällande allt ifrån idé- och konceptutveckling till praktiskt genomförande
  • Ansvara för kommunikation i sociala medier och publicering av innehåll på vår webb
  • Planera, leverera och samordna innehållsmarknadsföring: bygga landningssidor/ bloggar/ nyhetsbrev etc
  • Skapa, analysera, optimera och följa upp kampanjer inom digital marknadsföring
  • Säkra att allt vårt digitala innehåll är sökordsoptimerat
  • Ansvara för SEM/köpt annonsering samt kravställa ev byrå
  • Bidra till att vår web och webhandel utvecklas och är optimerat för såväl innehåll som ehandel
Vem är du?
Vi söker dig som är driven och kreativ samt har god kompetens inom CMS (Episerver), Google Ads, Google Analytics, CRM-verktyg inkl Marketing Automation system (gärna Microsoft Dynamics och Apsis), SEO/SEM, Adobe Creative Suite, Sociala Medier både köpt och förtjänad.

Du har en god känsla för konceptualisering, tilltal och tonalitet och kan snabbt ta en idé till faktisk kommunikation. För att vi ska trivas tillsammans är du en lagspelare, men samtidigt kreativ och drivande.

För att lyckas i tjänsten är du en mycket god kommunikatör och är van att arbeta med text och bild, inklusive rörligt, i en mängd kanaler. Du talar och skriver flytande svenska och engelska och har relevant utbildning från universitet/högskola eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av B2B är mycket meriterande.
Sist men inte minst så har du struktur och ett målinriktat arbetssätt som gör att du kan planera, prioritera och strukturera ditt eget arbete.

Vi erbjuder
Menigo är på en spännande utvecklingsresa där vi tagit fram en ny strategisk inriktning för företaget samtidigt som vi påbörjar resan med att bli en tydligare del av en global koncern. Du kommer vara en viktig beståndsdel i att vitalisera den nya strategiska inriktningen och stärka Menigo som organisation. Du kommer också att vara en nyckelperson i att säkra att såväl Menigo som våra kunder blir mer digitala och kommunikativa. Vi uppmuntrar till kreativitet, nytänkande och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter. På Menigo ser vi mångfald som en förutsättning för hållbar utveckling. Vårt intresse och arbete kretsar kring mat och hållbarhet.

Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så sök nu!
Mer info
Kontaktperson Markus Täkte
Telefon 072-0832107
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Direkt marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.menigo.se/
Sista ansökningsdag 26 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Menigo älskar vi mat och att hjälpa våra kunder skapa goda matupplevelser för sina gäster - vi levererar allt som förenklar våra kunders vardag. Menigo är en del av Sysco, världens ledande foodserviceaktör, vilket ger oss tillgång till deras erfarenheter och kunskap så att vi kan växa både på höjden och bredden. Vill du veta mera om oss gå in på www.menigo.se