Redovisningsekonom till Memira Eyecenter

Redovisningsekonom till Memira Eyecenter

Vill du arbeta i dynamisk organisation i ett spännande skede med en stark tillväxt? Lockas du av att vara med på en spännande resa och utvecklas i rollen som Redovisningsekonom? Tilltalas du av en roll där du får arbeta brett inom hela redovisningsområdet från löpande redovisning till bokslut, samtidigt som du får möjlighet att arbeta tillsammans i ett team med mycket kompetenta och trevliga kollegor? Då är detta din nästa utmaning! Företagskulturen kännetecknas av engagemang, utveckling och omtanke.

Detta söker vi
Memira Eyecenter behöver utöka teamet med en Redovisningsekonom. Du kommer att tillhöra ett team av sex kollegor som arbetar med redovisning, bokslut och rapportering för den skandinaviska koncernen. Då Memira Eyecenter befinner sig i ett expansivt skede får du även möjlighet att vara med i utvecklandet av processer och rutiner. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ha ett helhetsansvar för ett antal verksamheter inom koncernen och arbeta brett från löpande redovisning, moms och skatt till bokslut och årsredovisning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
  • Löpande redovisning/avstämningar.
  • Månads- och årsbokslut.
  • Hantering av moms, skatter samt framtagande av statistik.
  • Kontakt med kliniker och butiker.
  • Kund- och leverantörsreskontra.
  • Ansvar för att kontinuerligt förbättra och utveckla processer och rutiner.
  • Avstämning av koncernmellanhavanden.
  • Hantering av Cash Pool och kontakt mot bank.
Din profil
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi samt har arbetat minst 3-5 år som Redovisningsekonom alternativt som Redovisningskonsult. Du har en god förståelse för hela redovisningsprocessen och vi ser att du har erfarenhet från årsbokslutsarbete. Vidare ser vi gärna att du är en van Excelanvändare och att du är bekväm med att hantera det engelska språket, främst i skrift.

Du som person
För att passa i rollen är det viktigt att du trivs i en händelserik miljö och är van att arbeta mot olika deadlines. Du är bra på att samarbeta med andra, då du arbetar nära dina kollegor inom redovisningsteamet men även har täta kontakter med andra inom bolaget. Du kommer att ansvara för ett antal bolag inom koncernen vilket ställer krav på att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och ser till att saker och ting blir gjorda. Memira Eyecenter har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar, inom just ditt område. Vi ser därav att du är lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad.

Memira Eyecenter kommer att flytta sitt huvudkontor till det nybyggda huset Eye Center of Excellence, i Hagastaden september 2020 där samverkan med andra vårdgivare, akademi och näringsliv garanterar fortsatt ögonvård av högsta klass. Initialt kommer du att sitta på Memiras Stockholmskontor i Stockholm city.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Memira Eyecenter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Löpande (53 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Memira Eyecenter är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi och en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer. Memirakoncernen omsätter idag ca 600 MSEK och är 240 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Memira har under sommaren 2019 förvärvat StureOptikern, EyeCenter City och Täby EyeCenter. Memira vill bli ett ”one stop shop” inom syn och ögonhälsa. I och med Memiras nya strategi byter företaget nu namn till ”Memira Eyecenter”. Memira Eyecenter kommer att skapa ett unikt erbjudande i världsklass till kunder och patienter. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på www.memira.se