Business Controller till Memira Eyecenter

Business Controller till Memira Eyecenter

Söker du en roll där du får arbeta både strategiskt och affärsnära? Memira Eyecenter är inne i en framgångsrik och dynamisk fas, vill du fortsätta att utvecklas inom Business Control och vara med på en tillväxtresa är detta en mycket spännande och unik roll! Företagskulturen kännetecknas av engagemang, utveckling och omtanke.

Detta söker vi
Som Business Controller arbetar du både med koncernövergripande och affärsområdesspecifika aktiviteter. I rollen kommer du att ansvara för business control i ett eller flera affärsområden, där du arbetar med affärs- och resultatuppföljning samt analys av både finansielldata och KPI:er. Andra ansvarsområden är prognos, budget samt affärsstöd för ledningen i affärsområdet. Business Control har även till uppgift att driva och genomföra koncernövergripande projekt av strategisk karaktär. Ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete sker för att effektivisera processer, arbetsmetoder, verktyg och BI-system. Vidare kommer du även vara en viktig stödfunktion till framförallt ledning, marknad och den operativa organisationen. Tjänsten tillhör finansavdelningen och du kommer att rapportera till CFO.

Du kommer att arbeta i en verksamhetsnära roll med både operativa och strategiska frågor. Du kommer att delta i utvecklingen av ekonomistyrning samt utvecklingen av controllerfunktionen i stort. Tjänsten är bred och omväxlande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Kostnads- och resultatuppföljning och uppföljning av KPI:er.
  • Analys av månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Managementrapportering.
  • Identifiera samt föreslå aktiviteter och åtgärder som ökar företagets effektivitet och lönsamhet.
  • Stötta affärsområden och vara ett ekonomiskt bollplank mot affärsområdeschefer och landschefer.
  • Vara delaktig i utveckling av nya affärsmöjligheter.
  • Delaktig i att utveckla metoder, beslutsmodeller och analysmodeller.
  • Budget och prognosarbete.
  • Ad-hoc analyser.
Din profil
Du har en akademisk utbildning. Vi söker dig som är i början av din yrkeskarriär men har minst 2-5 års erfarenhet inom ekonomi. Du kan idag exempelvis vara revisor eller arbeta inom controlling och vill ta ett nästa steg.

Du som person
För att trivas i rollen är du en engagerad person som trivs med att åstadkomma resultat. Du gillar att ta ett eget ansvar och arbetar självständigt men tycker samtidigt att det är roligt och stimulerande att arbeta i team.

Du är prestigelös som person och har ett pedagogiskt sätt, vilket innebär att du kan kommunicera resultat och analyser till olika typer av mottagare. Du har en förmåga att påverka och bidra med din kompetens och personlighet. Givetvis har du ett affärsmässigt tänk och lätt för att växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå.

Memira Eyecenter kommer att flytta sitt huvudkontor till det nybyggda huset Eye Center of Excellence, i Hagastaden vid nya Karolinska september 2020. Initialt kommer du att sitta på Memiras Stockholmskontor vid Hötorget.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Memira Eyecenter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Memira Eyecenter är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi och en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer. Memirakoncernen omsätter idag ca 600 MSEK och är 240 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Memira har under sommaren 2019 förvärvat StureOptikern, EyeCenter City och Täby EyeCenter. Memira vill bli ett ”one stop shop” inom syn och ögonhälsa. I och med Memiras nya strategi byter företaget nu namn till ”Memira Eyecenter”. Memira Eyecenter kommer att skapa ett unikt erbjudande i världsklass till kunder och patienter. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på www.memira.se