Redovisningsekonom till Memira Eyecenter

Redovisningsekonom till Memira Eyecenter

Vill du arbeta i en dynamisk organisation i ett spännande skede med en stark tillväxt? Lockas du av att utvecklas i rollen som Redovisningsekonom och av att lära dig ännu mer inom området? Tilltalas du av en roll där du får arbeta brett inom redovisningsområdet, från löpande redovisning till att vara behjälplig vid bokslut, samtidigt som du får möjlighet att arbeta tillsammans i ett team med mycket kompetenta och trevliga kollegor? Då är detta din nästa utmaning! Företagskulturen kännetecknas av engagemang, utveckling och omtanke.

Detta söker vi
Memira Eyecenter söker nu en Redovisningsekonom. Du kommer att tillhöra ett team av 6 kollegor som arbetar med löpande redovisning, bokslut och rapportering för den skandinaviska koncernen. Då Memira Eyecenter befinner sig i ett expansivt skede får du även möjlighet att vara med i utvecklandet av processer och rutiner. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen.

Dina arbetsuppgifter
Kollegorna i teamet arbetar med redovisning för ett antal verksamheter inom koncernen och i denna roll kommer du att arbeta brett med alltifrån kund- och leverantörsreskontra samt avstämningar, till att vara behjälplig vid bokslut. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
  • Kund- och leverantörsreskontra.
  • Löpande redovisning.
  • Månatliga avstämningar med ansvar för vissa delar i månadsbokslutsprocessen.
  • Behjälplig i årsbokslutsprocess och vid revision.
  • Kontakt med kliniker, butiker och avdelningar internt, samt med externa leverantörer.
  • Ansvar för att kontinuerligt förbättra och utveckla processer och rutiner.
  • Viss administration kring inköp- och avtalshantering.
Din profil
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi samt har arbetat i minst 3 år i en liknande roll, exempelvis som Redovisningsekonom eller Redovisningskonsult. Du har en god förståelse för flödet i redovisningsprocessen och vi ser att du känner dig trygg med den löpande redovisningen. Du har viss erfarenhet av delaktighet i månadsbokslut och god förståelse för balansavstämningar. Vidare ser vi att du har en hög digital mognad och är en van Excelanvändare. Du är bekväm med att hantera det engelska språket, främst i skrift.

Du som person
För att passa i rollen är det viktigt att du trivs i en händelserik miljö och är van att arbeta mot olika deadlines. Du ser positivt på att ha en roll som förändras över tid och är öppen till att ta dig an olika typer av uppgifter kopplade till redovisning. Du är bra på att samarbeta med andra, då du arbetar nära dina kollegor inom redovisningsteamet men även har täta kontakter med andra personer internt och externt. Det är viktigt att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och ser till att saker och ting blir gjorda. Memira Eyecenter har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område. Vi ser därav att du är lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad.

Memira Eyecenter sitter i det nybyggda huset Eye Center of Excellence i Hagastaden, där samverkan med andra vårdgivare, akademi och näringsliv garanterar fortsatt ögonvård av högsta klass.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Memira Eyecenter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Memira Eyecenter är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi och en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer. Memirakoncernen omsätter idag ca 600 MSEK och är 300 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark.

Memira Eyecenters vision är att vara ’the eye partner for life’ genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på www.memira.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (28 dagar kvar)