Prestigelös och flexibel Koncernredovisningsekonom till Mekonomen Group

Prestigelös och flexibel Koncernredovisningsekonom till Mekonomen Group

Vi söker dig som älskar siffror och redovisning samt trivs i en växande och entreprenörsdriven organisation där du får vara en del av ett glatt och kreativt team. Du blir en del av Nordens största bilservicekedja och får vara med på Mekonomens resa framåt. Bolaget befinner i en spännande fas, där de genom förvärv har fördubblat sin omsättning och därför är i behov av att utöka sin ekonomifunktion. Du får arbeta i ett företag med välkända produkter och starkt samhällsengagemang. I denna roll rapporterar du till Mekonomen Groups Koncernredovisningschef och sitter i fina och ljusa lokaler på huvudkontor vid Torsplan i centrala Stockholm.

Om rollen

Som Koncernredovisningsekonom på Mekonomen arbetar du med konsolidering av koncerner på olika nivåer inom Mekonomen Group. Du går igenom och kontrollerar inrapporterad information från dotterbolagen samt arbetar med redovisningsfrågor enligt IFRS, RFR2 samt K3. Vidare arbetar du med moms- och skattefrågor samt frågor kring Transfer Pricing.
Du stöttar också koncernredovisningschefen och övriga medarbetare i gruppen i arbetet med Mekonomen Groups ekonomihandbok, externa kvartalsrapporter, årsredovisning samt utveckling och förvaltning av konsolideringssystem.

Vem är du?

Vi tror att du är redovisningsekonom med minst 3 års erfarenhet av kvalificerat redovisnings- eller revisionsarbete. Du är civilekonom eller har motsvarande akademisk utbildning med erfarenhet från rapportering. Viss erfarenhet av koncernredovisning är önskvärt eller så har du grundförståelse och vill utveckla dig inom området. Med fördel har du erfarenhet av större bolag med stora flöden samt intresse för skattefrågor.

Som person är du självklart noggrann, strukturerar och analytisk och har en vana att arbeta flexibelt för att kunna leverera under perioder av hög arbetsbelastning. Du har en god teknisk förståelse och är en god Excel-användare. Du är prestigelös och positiv som person samt trivs i sammanhang av utveckling och förändring.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mekonomen med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se eller Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Mekonomen

Mekonomen Group gör billivet enklare och mer prisvärt för våra kunder. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda, innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Koncernen består av norra Europas ledande bilservicekedjor; FTZ, Inter-Team, MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen. Vi har egen grossistverksamhet, över 450 butiker och över 3 300 verkstäder som verkar under koncernens varumärken.

För mer information, gå in på www.mekonomen.com
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 11 okt (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!