Produktspecialist för fordon och reservdelar till Mekonomen Group

Produktspecialist för fordon och reservdelar till Mekonomen Group

Motiveras du av utmanande administrativa arbetsuppgifter kopplat till tekniska produkter? Då är det kanske du som ska vara med och utveckla norra Europas ledande och mest kostnadseffektiva varuflöde, med bredast sortiment och högst tillgänglighet i branschen!

Mekonomen Group satsar på ett nytt, gemensamt och automatiserat centrallager för MECA och Mekonomen. Anledningen är att samla inköps- och varuförsörjningsorganisationen i ett och samma affärsområde - Bileko Car Parts (BCP). I samband med denna satsning skapas nya funktioner och roller inom affärsområdet BCP. Nu söker vi dig som vill ta rollen som produktspecialist för produktutbudet inom fordon och reservdelar.

Om tjänsten

Som produktspecialist ansvarar du för att driva och utveckla kategorierna "Commercial vehicles & service parts". Produktsortimentet är under ständig utveckling med fokus på både personbil och tunga fordon. Du ansvarar för in- och utfasningen av produkter och agerar som expert inom ditt produktområde. Du kommer i samarbete med andra produktspecialister och inköp ansvara för rätt produktsortiment och leverantörer finns, samt ha viss kontakt med leverantörer.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:
  • Identifiera, initiera och driva projekt för lansering av nya produkter.
  • Genomföra gap- och prisanalyser.
  • Framställa förfrågningsunderlag och kravställningar för sourcing.
  • Utvärdera och kvalitetssäkra produkter.
  • Bevaka konkurrenters sortiment & prissättning.
  • Administrera produktinformation i kataloger och system.
  • Föreslå kampanjer och framföra säljargument.
  • Fungera som expert inom dina produktområden och stötta affärschefer i diverse tekniska frågeställningar.
Här erbjuds du en roll som innehåller både strategiska och operativa arbetsinsatser och dina kontaktytor är många, såsom leverantörer, säljbolag, produktspecialister och logistikavdelning. Resor förekommer i tjänsten.

Du kommer att rapportera till Inköps- & Kategorichef och tillhöra en organisation som tydligt påverkar och utvecklar Mekonomen Groups resultat och där den tekniska och kommersiella kompetensen är stor. Du sitter i Mekonomen Groups nybyggda och härliga lokaler på Solnavägen 4 i Vasastan.

Är det här du?

För att nå framgång och trivas i rollen söker vi dig med några års erfarenhet inom en produktorganisation med ett tekniskt inriktat sortiment, exempelvis från fordons- eller närliggande branscher. Du har en teknisk bakgrund och ett stort intresse av fordonsbranschen. Du har goda kunskaper i Excel samt ett strukturerat arbetssätt. Eftersom mycket kontakt med leverantörer sker på engelska bör du ha goda kunskapar i det språket.

Mekonomen Group erbjuder dig ett roligt och givande arbete i en avslappnad och ambitiös miljö. Som medarbetare på Mekonomen är du den främsta ambassadören och varumärkesbärare. Hela verksamheten baseras på en gemensam värdegrund som enklast förklaras i fem nyckelord: kundorientering, affärsmässighet, ansvar, kompetens och flexibilitet. Synen på medarbetaren bygger på respekt för den enskilde individen och alla ska känna stolthet, samhörighet och uppskattning.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Mekonomen Group med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: sortimentsplanering, sortimentsutveckling, produktspecialist, produktchef verkstadsförbrukning, verktyg, reservdelar
Mer info
Kontaktperson Louisa Torstensson
Telefon 08-120 50 423
Email Mejla Louisa Torstensson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 12 nov (144 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mekonomen Group gör billivet enklare och mer prisvärt för våra kunder. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda, innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Koncernen består av bolagen MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen. Vi är Nordens ledande bilservicekedjor med en egen grossistverksamhet, ca 340 butiker och över 2000 anslutna verkstäder under koncernens varumärken.