Inköpare till BCP, en del av Mekonomen Company

Inköpare till BCP, en del av Mekonomen Company

Inköp- och kategoriavdelningen hos Bileko Car Parts AB (BCP), som är en del av Mekonomen Company söker nu förstärkning. Läs mer!

Gillar du att sikta högt och vill vara med och utveckla branschens bredast sortiment och högst tillgänglighet av bilreservdelar och biltillbehör? I den här rollen får du använda din analytiska kompetens och bidra till BCPs och Mekonomen Companys resa till att bli norra Europas ledande och mest kostnadseffektiva varuflöde och möjliggöra mobilitet -idag, imorgon och i framtiden.

Är du redo för din nästa utmaning i karriären? Här får du använda din analytiska kompetens och bli en del av ett starkt varumärke. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Bileko Car Parts AB (BCP) är ett supportbolag inom Mekonomen Company som ansvarar för sortiment, inköp och logistik. Primärt stödjer BCP säljbolagen Mekonomen och MECA, men även andra delar inom koncernen.

Som Inköps- och Sortimentsutvecklare jobbar du med utveckling och förbättring av en produktkategori och erbjuds en utvecklande arbetsmiljö. Du får vara med i hela processen, från produktidé till upphandlad leverantör och säkerställa fungerande logistikflöden tillsammans med produktcheferna i teamet. Du blir en del av en prestigelös organisation med stor teknisk och kommersiell kompetens.

Dina arbetsuppgifter

Som Inköps- och Sortimentsutvecklare, som rollen kallas internt, så kommer du att driva kategoriarbetet framåt. Din roll är bred med ett fokus på analysarbete för att kunna utveckla kategorin till att fortsätta vara branschledande.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:
  • Analysera och följa upp nyckeltal inom kategorin.
  • Utvärdera och kvalitetssäkra leverantörer
  • Sätta strategier för kategorins utveckling vid prissättning och kampanjarbete
  • Driva projekt för utveckling och försäljning av egna märkesvarorna ProMeister
  • Utvärdera sortimentsaffären och logistiklösningarna både tekniskt och kommersiellt
Värt att veta

I rollen har du ett nära samarbete med andra interna avdelningar, fyra säljbolag samt Mekonomen Group Purchase för att hitta synergier och utveckla kategorin. Du driver större förändringsprojekt som grundas på dina analyser för att möta försäljnings- och lönsamhetsmål.

Tjänsten är på heltid med start omgående, enligt ök. Du kommer vara placerad på Mekonomen Groups huvudkontor vid Torsplan i nya Hagastaden i Stockholm. I teamet jobbar även produktchefer som du har ett nära samarbete med.

Våra förväntningar

För den här rollen ser vi att du har en akademisk utbildning, gärna som civilingenjör eller ekonom, samt att du har 2-3 års relevant erfarenhet sedan tidigare. Har du tidigare jobbat med inköp och kategorifrågor inom retail är det meriterande. Du bör ha erfarenhet av förhandlingar och ett nära arbete med leverantörer, samt ha god vana av arbete i affärssystem och MS Excel.

Som person är det framför allt viktigt att du har en stark analytisk förmåga. Dina analyser kommer att ligga till grund för många beslut och nyckeltal, så det är viktigt att du trivs med att analysera data, skapa prognoser och analysera försäljning som dagliga arbetsuppgifter. Du bör också vara relationsbyggande och en god kommunikatör i tal och skrift på svenska och engelska, då du har många kontaktytor både externt och internt. För att trivas i rollen ser vi att du är självständig, har ett starkt affärstänk och gillar att arbeta i projektform, då du är självständig i din roll. Du har lätt för att se helhetsperspektivet och drivet att självständigt ta dig framåt.

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Cilla Lennér
Telefon 0736790621
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Transport & Logistik, Inköp, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech