CFO till noterade läkemedelsbolaget Medivir

CFO till noterade läkemedelsbolaget Medivir

Vi söker en affärsdriven och förtroendeingivande CFO som vill ta en aktiv roll i Medivirs framtida strategier och styrning. Du får möjlighet att verka som CFO i ett bolag med vision att förbättra livet för cancerpatienter genom banbrytande läkemedel.

Rollen har ett stort affärsmässigt fokus där du som CFO är en central del i bolagets fortsatta utveckling. Som CFO arbetar du utåtriktat och handlingskraftigt mot externa kontakter avseende bl a kapitalanskaffning, börsens intressenter samt potentiella samarbetspartners. Ditt ansvarsområde som CFO innefattar ekonomi, HR, IT samt Investor Relations. Du är en av VD:s närmaste medarbetare och arbetar tillsammans med övrig ledningsgrupp i ett tight team.

Medivir är mån om att erbjuda en kreativ, inspirerande och professionell företagskultur som attraherar kompetenta och innovativa medarbetare.

Beskrivning av tjänsten

Som CFO kommer du att aktivt vara involverad i bolagets strategiska prioriteringar samt i olika affärslösningar och samarbetsformer. Ditt ansvarsområde innefattar bl a:
  • Förhandling
  • Finansieringsfrågor och kapitalanskaffning
  • Analys och strategisk utveckling
  • Säkerställa att redovisningen håller hög kvalitet
  • Uppföljning, kontroll av planer och operativ effektivitet
  • Frågor avseende HR, IT samt Investor Relations
Vem är du?

Du har civilekonomexamen eller motsvarande och har erfarenhet från en motsvarande roll. Du har erfarenhet från en börsnoterad miljö med det regelverk och de rapporteringskrav som ställs. Du har arbetat med finansiering av tillväxt samt kapitalanskaffning och vi ser gärna att du redan har ett upparbetat nätverk. Det är meriterande med internationell erfarenhet samt av bolag inom healthcare-sektorn. Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Personliga egenskaper som vi efterfrågar är att du har ett gott affärssinne och är analytisk och noggrann, du ansvarar för att den externa rapporteringen levereras med högsta kvalitet. Du har en prestigelös inställning och har inga problem att växla mellan strategiskt arbete och mer operativt arbete. I rollen har du många externa kontakter, därav krävs att du är socialt säker och besitter en god förhandlingsförmåga. Du är kommunikativ och har ett förtroendeskapande agerande.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Medivir med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi - Inköp, Management - Chef
Mer info
Kontaktperson Nadja Linder
Telefon 070-796 95 97
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 29 mars (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen såväl som kommersialiseringen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). Läs gärna mer på www.medivir.com.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.