Säkerhetschef / Säkerhetskyddschef

Säkerhetschef / Säkerhetskyddschef

Säkerhetschef tillika säkerhetsskyddschef
MediCarrier AB är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens centrallager. MediCarrier ansvarar även för regionens beredskapslager avseende skyddsutrustning och andra kritiska sjukvårdsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi är ca 200 medarbetare, omsätter drygt en miljard kronor och hanterar 10000 orderrader per dag samt gör 30 000 angöringar per månad.

Region Stockholm står inför många viktiga utmaningar och möjligheter. MediCarrier behöver vara i framkant för att bidra till ökad robusthet, försörjningsberedskap och återuppbyggnad av totalförsvaret. MediCarriers säkerhetschef/säkerhetsskyddschef är en nyckelperson i den utvecklingen. Du kommer vara med och forma bolagets säkerhetskultur, säkerhetsorganisation och systematiska arbete med säkerhet/säkerhetsskydd, tillsammans med vd, ledningen och kollegor i Region Stockholm.

Säkerhetschefens huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Leda och vidareutveckla säkerhets- och beredskapsarbetet med en underställd säkerhetssamordnare
  • Leda och samordna samt forma och utveckla säkerhetsskyddsarbetet såsom informationssäkerhet, fysisk säkerhet och personalsäkerhet samt (göra säkerhetsskydds- och lämplighetsbedömningar) och säkerställa framtagande av säkerhetsskyddsavtal vid upphandling enligt LOU
  • Kontrollera att verksamheten bedrivs enligt lagar och föreskrifter som är av betydelse för till exempel säkerhetsskyddsarbetet
  • Ta fram bolagets säkerhetsskyddsplan och övriga föreskrifter inom säkerhetsområdet samt utbilda inom dessa frågor
  • Nära samarbeten med kollegor inom MediCarrier som har relevant expertis inom sina kompetensområden
* Samarbeta inom Region Stockholm och med övriga myndigheter inom området
  • Omvärldsbevakning
  • Som chef inom MediCarrier behöver du vara en agerande ledare: Vara en förebild för medarbetare och andra ledare; Visa vägen och leda dina medarbetare i rätt riktning; Involvera och engagera dina medarbetare, samt Leverera resultat
Säkerhetschefen tillika säkerhetsskyddschefen är direkt underställd VD.

Kvalifikationer
Du har relevant akademisk examen, är kunnig om lagstiftningen inom området samt har erfarenhet av att leda arbete med allmänna säkerhetsfrågor samt säkerhetsskyddsfrågor. Du har hög integritet, är noggrann och strukturerad. Du har förmåga att leda, driva och samordna arbete. Du har pedagogisk förmåga och är lösningsorienterad. Du arbetar effektivt både själv och tillsammans med andra. Det är meriterande om du har arbetat med säkerhetsskydd i en offentlig organisation.

Övrig information

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddsförordningen (2021:995) innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap krävs för det här uppdraget. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vi erbjuder dig
Ett meningsfullt och varierande arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Sjukvården är en bransch i fokus och vi har många utmaningar och möjligheter framför oss.

Då MediCarrier är en del av Region Stockholm arbetar vi med värdeorden samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Som ny medarbetare/chef hos oss får du ett omsorgsfullt utformat introduktionsprogram som syftar till att du ska få en förståelse för hela bolaget och Region Stockholm.

Ett hälsofrämjande arbetsliv är viktigt för oss. Du har möjligheten att nyttja vårt företagsgym samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter.

Om du vill göra skillnad för medarbetare och patienter inom Region Stockholm samt vill arbeta på en inkluderande arbetsplats med stor utvecklingsagenda - välkommen att visa ditt intresse för detta uppdrag!

Ansökan senast 19 augusti - det är semestertider, vi kan vara lite svåra att nå! Men sms:a gärna om du har någon fråga, annars ser vi fram emot din ansökan! Vi kommer att intervjua löpande! Fredrika Schartau 070-510 71 30 / Stina Nord 073-654 52 57.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Bevakning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Signpost
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (10 dagar kvar)