Planeringschef Interimsuppdrag

Planeringschef Interimsuppdrag

MediCarrier är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. Från 1 januari 2021 ansvarar MediCarrier även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter en miljard kronor, hanterar 9 000 orderrader per dag och gör 30 000 angöringar per månad.

PLANERINGSCHEF / INTERIMSUPPDRAG

Försörjning av sjukvårds- och förbrukningsvaror till vården
Vi/Signpost inleder rekrytering av enPlaneringschef, för att skapa en bra övergång söker vi en Interimistisk Planeringschef med start den 22 augusti som upprätthåller planeringsfunktionen på MediCarrier. Målet är att utveckla och förbättra vår förmåga att säkerställa försörjningen av vårdens behov av sjukvårds- och förbrukningsvaror.

MediCarriers uppdrag är att avropa, lagerhålla och förpacka samt distribuera sjukvårds- och förbrukningsvaror till vårdgivare inom Region Stockholm. Planeringsfunktionen är en viktig del i MediCarriers arbete att säkerställa en säker, pålitlig och kostnadseffektiv varuförsörjning till både vardags och i kris. Detta görs genom arbete med prognoser och den interna kapaciteten samt utveckla och optimera avropprocessen samt nära dialog med leverantörer och den externa upphandlingsavdelningen av sjukvårds- och förbrukningsvaror.

Ditt uppdrag som planeringschef blir att fortsätta effektivisera funktionen. Initialt behöver du skaffa en tydlig bild av de beroenden och samarbeten som finns i och utanför MediCarrier och som behöverr struktureras och utvecklas. Vi söker nu en planeringschef både för det akuta behovet av en chef från 22 augusti men också för en långsiktig lösning. Du ser möjligheter, skapar engagemang och hittar lösningar på kort och lång sikt för att utveckla och driva arbetet framåt med att säkerställa en optimal varuförsörjning till våra kunder. Du rapporterar till den operativa chefen inom affärsområdet sjukvårds- och förbrukningsvaror och ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som planeringschef
 • Personal-och verksamhetsansvar, 10 medarbetare
 • Prognostisering av kundbehov: rätt kapacitet i rätt tid
 • Leda arbetet med avrop från upphandlade leverantörer
 • Parametervård, in- och utfasning av artiklar
 • Framtagande av materialstyrningsstrategier och optimering av service- och lagernivåer
 • Utveckling och uppföljning av nyckeltal
 • Optimering av samverkan internt och externt
 • Kravställning på IT-system
 • Process-, struktur- och rutinutveckling för verksamheten
 • Intern och extern kommunikation om försörjningsstatus
Dina kvalifikationer
 • Relevant högskoleexamen
 • Ledar- eller chefserfarenhet, minst tre år
 • Gedigen erfarenhet - minst fem år - av planering, avrop/inköp, logistik, materialstyrning och lager
 • Stor IT- och systemvana; mycket goda kunskaper i excel
 • God kommunikations- och presentationsförmåga på svenska
 • Mycket god analytisk förmåga, se både detaljer och helheten
 • Behärskar engelska i tal och skrift
Du kännetecknas av - Drivkraft och utveckling - Ansvarstagande och leveranssäkerhet - Goda arbetsrelationer och gott ledarskap.

Vi erbjuder dig
Ett meningsfullt och varierande arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Sjukvården är en bransch i fokus och vi har många utmaningar och möjligheter framför oss.

Då MediCarrier är en del av Region Stockholm arbetar vi med värdeorden samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Som ny medarbetare/chef hos oss får du ett omsorgsfullt utformat introduktionsprogram som syftar till att du ska få en förståelse för hela bolaget.

Ett hälsofrämjande arbetsliv är viktigt för oss. Du har möjligheten att nyttja vårt företagsgym samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter. Vi är lokaliserade i Spånga.

Om du vill göra skillnad för medarbetare och patienter inom Region Stockholm samt vill arbeta på en inkluderande arbetsplats med stor utvecklingsagenda - välkommen att visa ditt intresse!

Vi ser gärna sökanden både för en interimsroll ( start senast 22 augusti) och för den mer permanenta så tveka inte höra av dig oavsett ditt intresse för anställningsformen!

Vi samarbetar med Signpost i detta uppdrag. Vänligen kontakta (SMS) Stina Nord tel 073 6545257 alternativt stina.nord@signpost.se eller Fredrika Schartau tel 070-5107130 alternativt fredrika.schartau@signpost.se för mer information.

Att söka jobb i Region Stockholm
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Rekrytering hanteras av Signpost
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (21 dagar kvar)