McDonald´s-Food Folk Sverige söker redovisningsassistent, Stockholm söderort

McDonald´s-Food Folk Sverige söker redovisningsassistent, Stockholm söderort

Är du en noggrann, driven kassaredovisare med sinne för service? Är du pedagogiskt lagd och gillar att tillsammans med andra nå högt uppsatta mål? Då bör du se hit!


Nu hjälper hjälper vi Food Folk Sverige att hitta nästa stjärna inom kassaredovisning, till huvudkontoret i Vårby. Food Folk Sverige, som i folkmun är mer känt som varumärket McDonalds, arbetar både med franchis-tagare och egen-drivna restauranger. Vi letar efter dig som har en bred kunskap inom bokföring, men med kassaredovisning i fokus. Du kommer sitta som "spindeln i nätet" och ha mycket kontakt med både interna- som externa parter. Du kommer främst arbeta med de restauranger som drivs i Food Folks egen regi och ha mycket kontakt med dessa verksamheter. Med stimulerande och varierande arbetsuppgifter innebär rollen såväl redovisning, som support samt utbildning till verksamhet- och restaurangchefer. Tjänsten är en konsultrekrytering, där du under det första halvåret kommer vara anställd som konsult hos Meritmind.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bokning av kvittoredovisning
 • Skicka kassarapporter till shared service center i Danmark
 • Granskning och kontroll av försäljningsrapporter
 • Bokning av olika betalsätt, såväl kontant- som kortbetalningar
 • Fakturering till skolor och daghem, enligt rekvisition från restaurangerna.
 • Attestering och kontroll av fakturor
 • Avräkning vid restaurangförsäljning till franchisetagare
 • Månadsavstämning med inläsning av försäljning, lager, övriga bokningar samt avstämning av balanskonton
 • Stödja och hjälpa restaurangcheferna på Mac Donalds egen-drivna restauranger i frågor rörande redovisning, inbetalningar, fakturor etcetera
 • Utbilda restaurangcheferna i företagets finansiella riktlinjer och policys
 • Tillse att växelrutiner efterlevs samt bankning av kontantinsättningar sker i tid
 • Sköta hanteringen av uppbokningar och reserver för de restauranger som är drivna i egen regi.


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har;

Akademisk examen eller motsvarande

Minst tre års erfarenhet av kassaredovisning, löpande redovisning, reskontra, avstämningar

Goda kunskaper i Excel

Erfarenhet av Microsoft Dynamics 365 är meriterande, men inget krav

Detaljorienterad och serviceinriktad

Flytande i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Personliga egenskaper

Du erbjuds ett stimulerande och utvecklande arbetsmiljö, där arbetskulturen präglas av teamwork. Food Folk Sverige är mycket måna om sin personal och lägger stor vikt vid att skapa en atmosfär där positivitet, hjälpsamhet och flexibilitet står i fokus. Rollen är bred och du kommer få vara delaktig i många delar av redovisningen. Möjlighet till utveckling finns!

Vad erbjuder kunden dig?

Du erbjuds ett stimulerande och utvecklande arbetsmiljö, där arbetskulturen präglas av teamwork. Kunden är mycket mån om sin personal och lägger stor vikt vid att skapa en atmosfär där positivitet, hjälpsamhet och flexibilitet står i fokus. Rollen är bred och du kommer få vara delaktig i många delar av redovisningen. Möjlighet till utveckling finns!

Om McDonald's/Food Folk Sverige AB:

Food Folk Sverige AB utvecklar McDonald's varumärke i Sverige. Med över 200 restauranger från norr till söder är McDonald's Sveriges ledande restaurangkedja och en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Vi vill göra det goda valet enkelt för våra gäster och har därför en bred meny med något för alla smaker, preferenser och plånböcker och serverar bara mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger. Läs mer på www.mcdonalds.se eller följ oss på Twitter, Facebook och Instagram.

Vår ambition är att göra skillnad som arbetsgivare. McDonald's hållbarhetsarbete utgår från tre områden - mat, människor och miljö. Våra medarbetare och gäster är det viktigaste vi har. Vi ska vara en attraktiv arbetsplats och göra skillnad i samhället såsom att arbeta aktivt med att minska vår klimatpåverkan, erbjuda tusentals unga människor deras första jobb, bidra till Ronald McDonald Barnfond och mycket mer.

Urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor kontakta gärna Pauline Mann, pauline.mann@meritmind.se, 070-3676703

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV. Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil. Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)