Vi söker en ny Server/Storage stjärna till Sweco!

Vi söker en ny Server/Storage stjärna till Sweco!

Dina arbetsuppgifter
Gillar du tanken att få jobba med de nya produkterna på marknaden och arbeta med fantastiskt trevliga kollegor som är utspridda i ett flertal länder. Då är du den vi letar efter!

Vi söker dig som har en bakgrund inom förvaltning och utveckling av server- och lagringslösningar. Du är drivande i ditt arbete och vill alltid ge det lilla extra för att det ska bli 100%. Ambitionsnivån är hög på Sweco och vi söker nu likasinnade för att förstärka teamet, som har samma hunger och motiveras av att arbeta med ny teknik i stora komplexa miljöer.

Tjänsten är placerad i Stockholm och ingår i det tekniskt kompetenta teamet Server operations med kollegor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Finland, Holland, Storbritannien och Tyskland. Teamet ansvarar för den globala leveransen av servrar, lagring, virtuella plattformar, backup, externa molntjänster etc.

Dina dagliga arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
 • Drift och förvaltning av våra miljöer
 • Ticket hantering från våra kunder
 • Monitorering för proaktivt arbete
 • Säkerhetsuppdateringar av hårdvara och OS
 • Kapacitetsplanering
 • Livscykelhantering av hårdvara
 • Incident- och problemhantering
 • Projektarbete
 • Utveckla våra befintliga miljöer och tjänster
 • Integrationer av nyförvärvade företag - Globalt
 • Avvecklingar av 'legacy' lösningar
 • Implementation av nya lösningar
Din profil
Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta i stora och komplexa server- och lagringslösningar. Du ska ha djup kompetens inom Windows server samt kunna Powershell, ha arbetat i stora klustrade filserverlösningar. Vi ser gärna att du har ett stort intresse i hårdvaru-konfigurering.

Du är självgående, målinriktad, driven, och prestigelös som person. Du brinner för att uppnå bestående resultat och att hjälpa till internt med din lösningsorienterade ådra, - ingenting är omöjligt. Du har ett driv att utvecklas och tar initiativ för att lösa de utmaningar som teamet står inför. Du ska kunna kommunicera obehindrat både verbalt och i skrift, vårt koncernspråk är engelska.

Sista ansökningsdag
Låter det intressant? Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med MaxKompetens, vid frågor eller funderingar kontakta rekryteringsansvariga Anna Hedin, 073 056 55 54 eller mejl och Katarina Bjernefalk, 070 512 49 15 eller mejl

Om kunden
Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan Sweco erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. De genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 nov (7 dagar kvar)