Strategisk inköpare till Byggmax e-handel

Strategisk inköpare till Byggmax e-handel

Strategisk inköpare till Byggmax e-handel


Om tjänsten

Byggmax söker en driven strategisk inköpare som vill vara med på vår fortsatta resa mot att skapa ett världsledande kunderbjudande inom e-handel i vår bransch. Du arbetar i ett team med tre strategiska och två operativa inköpare samt en kategorichef. Du ansvarar själv för ett antal kategorier och har en viktig roll i företaget, då resultatet från inköpsarbetet i hög utsträckning påverkar Byggmax försäljning och lönsamhet.
För rätt person med relevant bakgrund och personliga egenskaper så innefattar rollen även ett personalansvar för de operativa inköparna i gruppen där ett närvarande och stöttande ledarskap förväntas.

Ansvarsområden:
  • Ansvarar för produkterna i hela deras produktlivscykel
  • Ansvarig för sortiment- och konceptutveckling
  • Ansvarar för kategorins pris- och marknads-/kampanjstrategi
  • Leverantörsförhandlingar inklusive leverantörsavtal
  • Ansvarar för budget och resultat inom dina kategorier
  • Stötta Byggmax butiker och kundtjänst
  • Delta i och driva viktiga företagsövergripande utvecklingsprojekt
Placeringsort: Byggmax huvudkontor i Solna (ett stenkast från T-bana Västra Skogen)

Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid. Tillsvidare med 6 månader provanställning. Anställningen sker direkt hos Byggmax.


Din profil

Vi vill att du som söker har minst 3 års arbetslivserfarenhet av strategiskt inköp, gärna inom retail. Rollen kräver att du har god förhandlingsvana samt erfarenhet av sortiment- och konceptutveckling. Du har en akademisk examen i ekonomi eller ingenjörsutbildning med relevant inriktning, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet i grunden. Utöver detta är det meriterande om du har tidigare erfarenhet från en ledarroll där du arbetslett andra eller haft ett personalansvar. Då Byggmax är en nordisk byggvaruhandel ser vi att du besitter mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en lagspelare som är strukturerad, lösningsorienterad, proaktiv och initiativrik. Du har ett affärsmässigt tänk och motiveras av att få och ta ett stort ansvar. Du trivs i en värderingsstyrd arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, prestigelöshet, lagarbete och en ständig vilja att utveckla och förbättra, där även du förväntas bidra.

För denna tjänst kommer dina personliga egenskaper väga tungt.


Sista ansökningsdag

Vill du vara med och utveckla Byggmax till absolut världsklass?
Skicka in din ansökan snarast möjligt då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till Emma Henriksen på Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail.


Om kunden

Byggmax idé är enkel. Vi erbjuder byggvaror med bra kvalitet till ett lågt pris till både hemmafixare och proffs. Genom att erbjuda bra produkter till bra priser och göra det enkelt för kunden att handla har Byggmax blivit en av Nordens mest populära retail-kedjor inom "projekt för hemmet" med över 170 varuhus i Norden, spridda i Sverige, Norge och Finland.

Byggmax har även lyckats att skapa ett av de mest expansiva och lönsamma kedjeformaten på den nordiska marknaden. Butikerna i kombination med en målmedveten satsning på e-handel under många år har resulterat i många trogna och nöjda kunder. I koncernen ingår förutom Byggmax även Skånska Byggvaror och Buildor och vi arbetar tvärs över bolagen i koncernen. Byggmax genomsyras av våra värderingar; ansvar, positiv attityd, respekt, roligt, engagemang och 100%.
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 24 nov 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.