Python- utvecklare

Python- utvecklare

Senior Python Utvecklare till Nordea Asset Management

Vi letar efter en seniorutvecklare med djup erfarenhet av Python-programmering och arkitektur vars huvudsakliga uppgift blir att utveckla Nordeas nya fondberäknings- och rapporteringssystem. Vi erbjuder möjligheten att kombinera intresse för ekonomi och IT för att stödja Nordeas kapitalförvaltning.

Om jobbet
I rollen blir du en del av ett team av finans- och IT-experter som dagligen strävar efter att tillhandahålla de bästa fondrelaterade dataleveranserna till kapitalförvaltningsverksamheten. Fondrapporteringsteamet migrerar den aktuella fondberäkningsmotorn och processerna till en ny Python-baserad motor som kommer att bygga på en molnbaserad lösning.

Som medlem i Fondrapporterings-teamet inom Nordea Asset Management kommer du att använda dina programmeringsfärdigheter för att förbättra data så att teamet kan tillhandahålla all nödvändig data för att stödja verksamheten och tillgodose våra tillsynsmyndigheter och kunder. Vi förväntar oss att du använder din erfarenhet av Python-programmering och arkitektur när du utvecklar och underhåller datamodellen och systemarkitekturen, samt utvecklar och förbättrar CICD-pipelinen.

Dina arbetsuppgifter
 • Stötta och coacha teamet i deras Python-kodningsfunktioner
 • Skapa och utveckla en datamodell och systemarkitektur för att maximera effektiviteten i datasamling, anrikning och transformation
 • Förvandla affärsspecifikationer till lösningar i den nya beräkningsmotorn
 • Utveckla och utforma nya dataleveranser för att stödja nya rapporteringskrav och beräkningar som gäller kapitalförvaltningsindustrin, särskilt fonder. T.ex. nyckeltal för rapportering och lagstadgad rapportering, ESG såsom koldioxidavtryck, kostnad och avgifter
 • Specificera och utveckla nya datagränssnitt
 • Designa och bygga nya element i databasen
 • Hantering / lösning av problem och fel i produktionsteamet
Teamet är en central enhet med åtta anställda med säte i Stockholm som servar intressenter i alla nordiska länder såväl som Luxemburg.

Vem är du?
För att lyckas i denna roll anser vi att du bör ha följande kvalifikationer, tekniska färdigheter och erfarenhet:

Kvalifikationer

Universitetsexamen i teknik / IT / datavetenskap / finans / ekonomi eller liknande.

Erfarenhet av tidsseriebaserad rapportutveckling är meriterande.

Exponering för finansbranschen är en fördel, dock förväntas en grundläggande kunskap om och starkt intresse för finansmarknaden, samt för kapitalförvaltningsindustrin.

Kunskap om statistiska modeller som används i ekonomi är en fördel.

Kunskaper i engelska och nordiska krävs.

Tekniska förmågor
 • Stark programmeringskunskap
 • Minst 5 års erfarenhet av Python-programmering och arkitektur i en arbetsmiljö med begrepp som:
 • Pandor NumPy / Matplotlib
 • Enhetstestning med PyTest eller liknande
 • SQLAlchemy eller liknande
 • CICD med Bitbucket och Bamboo eller liknande koncept
 • Airflow eller liknande
 • MS SQL Server
 • Microsoft Office-färdigheter, särskilt MS Excel
Som person är du proaktiv och självdriven med en förmåga att visa viljan och modet att ta äganderätten till uppdrag. Du är öppen, social och älskar att dela med dig av din kunskap för att höja och stärka teamet. Du är samarbetsvillig och gillar att arbeta i ett klimat med högt i tak där du obehindrat kan komma med förslag och idéer såväl som att ta emot inputs från dina kollegor.

Samarbete. Äganderätt. Passion. Mod. Det här är de värderingar som styr oss i vårt bästa - och som vi föreställer oss att du delar med oss.

Om detta låter som du, kontakta oss!

Nästa steg
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med rekryteringsbolaget Maxkompetens AB.

Skicka därför in din ansökan till oss. För mer information om anställningen, vänligen kontakta Carolina Löfgren på eller på 070-6110275

Om Nordea Asset Management
Nordea Asset Management är en del av affärsområdet Wealth Management inom Nordea Group, den största finansiella servicekoncernen i norra Europa, med cirka 9,5 miljoner kunder.

Vi är en aktiv kapitalförvaltare med en global affärsmodell som erbjuder tjänster i Europa, Amerika och Asien. Vi hanterar tillgångsklasser över hela investeringsspektrumet.

Med 235 miljarder EUR i förvaltningstillgångar är vi ett av de snabbast växande kapitalförvaltningsföretagen och är den största kapitalförvaltaren i Norden med en växande europeisk närvaro och verksamhet.

Vårt mål är att förbli kapitalförvaltaren för våra kunder genom att kontinuerligt erbjuda bättre service, bättre produkter och bättre investeringsavkastning.
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 2 jan 2021 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.