Operativ inköpare till Byggmax e-handel

Operativ inköpare till Byggmax e-handel

Operativ inköpare till Byggmax e-handel


Om tjänsten

Som operativ inköpare hos Byggmax e-handel kommer ditt främsta ansvar vara att säkerställa och utveckla en effektiv varuförsörjning i e-handelsflödet till kund, butik och lager. I rollen har du ett brett kontaktnät både internt inom företaget och externt med leverantörer. Vidare erbjuder rollen en stor variation av arbetsuppgifter - operativa, strategiska och administrativa - i ett nära samarbete med kategorichef, strategiska inköpare samt övriga operativa inköpare.

Här kommer du in i en arbetsgrupp där kollegorna är engagerade och vill ha roligt. För dig som har viljan, är ambitiös och visar rätt attityd erbjuder Byggmax möjligheter att få allt mer ansvar inom rollen, funktionen och företaget.

Arbetsuppgifter innefattar:
  • Ansvara för varuflöde av e-handelsorder
  • Prognostisering och avrop mot centrallager
  • Analysera och underhålla beställnings- och leverantörsparametrar
  • Ansvarig för orderbekräftelser och därtill kommande avvikelser
  • Öka graden av automatisering av orderflödet för e-handeln
  • Kommunicera med/utbilda butik och kundtjänst i hantering av e-handelsorder
  • Självständigt driva projekt kopplat till orderflödet för e-handeln
  • Ansvara för och kontinuerligt arbeta med nyckeltal kopplade till e-handelsflödet (t.ex. leveransprecision, restnoteringar, lagernivå och lageromsättningshastighet)
  • Deltagande i avdelnings- och företagsgemensamma projekt
  • Ständigt förbättringsarbete inom verksamhetsområdet
Placeringsort: Byggmax huvudkontor i Solna (ett stenkast från T-bana Västra Skogen)

Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid. Tillsvidare med 6 månader provanställning. Anställningen sker direkt hos Byggmax.


Din profil

Vi tror att du som söker har en akademisk examen i ekonomi eller ingenjörsutbildning med relevant inriktning, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet inom inköp/logistik i grunden. Du får gärna ha arbetslivserfarenhet från en inköpsavdelning inom retail. Det är meriterande om du har vana av arbete i order- och prognossystem samt EDI, scanning och automatiserade informationsflöden. Då Byggmax är en nordisk byggvaruhandel ser vi att du besitter mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en strukturerad, lösningsorienterad och analytisk person, samtidigt som du även behöver vara proaktiv och initiativrik. Du har ett ekonomiskt och affärsmässigt tänk med en vilja att påverka genom att analysera och utveckla dina egna processer och motiveras av att få stort ansvar och möjlighet till utveckling. Du trivs i en värderingsstyrd arbetsmiljö som kännetecknas av prestigelöshet, lagarbete och en ständig vilja att utveckla och förbättra, där även du förväntas bidra.

För denna tjänst kommer dina personliga egenskaper väga tungt.

Sista ansökningsdag
Vill du vara med och utveckla Byggmax till absolut världsklass? Skicka in din ansökan snarast möjligt då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till Emma Henriksen på Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail.

Om kunden
Byggmax idé är enkel. Vi erbjuder byggvaror med bra kvalitet till ett lågt pris till både hemmafixare och proffs. Genom att erbjuda bra produkter till bra priser och göra det enkelt för kunden att handla har Byggmax blivit en av Nordens mest populära retail-kedjor inom "projekt för hemmet" med över 170 varuhus i Norden, spridda i Sverige, Norge och Finland.

Byggmax har även lyckats att skapa ett av de mest expansiva och lönsamma kedjeformaten på den nordiska marknaden. Butikerna i kombination med en målmedveten satsning på e-handel under många år har resulterat i många trogna och nöjda kunder. I koncernen ingår förutom Byggmax även Skånska Byggvaror och Buildor och vi arbetar tvärs över bolagen i koncernen. Byggmax genomsyras av våra värderingar; ansvar, positiv attityd, respekt, roligt, engagemang och 100%.
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 22 juni 2021 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.