Copywriter till Byggmax

Copywriter till Byggmax

Copywriter och kommunikationsorakel? Läs vidare.

Vi söker nu en Copywriter för ett föräldravikariat hos Byggmax!
Ryktesvägen har vi hört att det finns copywriters som även kan greppa en hammare. Så nu söker vi med ljus och lykta efter ett praktexemplar av denna sällsynta hybrid. Fast du behöver för den sakens skull inte vara byggnadsteknisk ingenjör. Huvudsaken är att du med det skrivna ordet kan få fantastiska saker att hända med Byggmax content. Känner du igen dig? I så fall har vi en utmaning på lager.

Din uppgift är nämligen att vara Byggmax röst i all marknadsföring och kommunikation och driva framtagning och utveckling av detta innehåll. Därför ser vi gärna att dina superkrafter innefattar en kreativ skrivartalang, erfarenhet av inspirerande och säljande textbearbetning samt god kunskap och erfarenhet av att skriva redaktionella texter. Du ska vara bekväm i intervjusammanhang så att du lätt kan locka fram det allra bästa från våra kära hemmafixare och butikspersonal.

Bland våra framtidsdrömmar finns även visionen om en kontinuerlig utveckling av Byggmax manér. Det krävs därför att du på egen hand kan ta ett helhetsgrepp om Byggmax röst och ge den vingar.

Råkar du även ha den säregna talangen att författa punschiga oneliners till diverse annonser, affischer och butikskommunikation ser det högst lovande ut.

En välplanerad och strukturerad arbetsmiljö med härliga kollegor, högt i tak, självständigt arbete och massor av kreativa vibbar som flyger runt utlovas!

Anledningen är att vi bestämt oss för att sikta mot stjärnorna. Kort och gott vill vi bli den bästa byggvaruhandeln i världen. De senaste årens extrema försäljningsframgångar tyder på att vi är på rätt spår - så nu vill vi utöka vårt team. Vi vill ha in en kompetent, driven och uppfinningsrik person - det krävs för att göra Byggmax till en lysande stjärna på byggmarknadens scen.

Har idéprocessen redan rasslat igång? Ta i så fall en titt på det praktiska.


Erfarenhet och arbetsuppgifter

Som reklamcopy och skribent kommer du att arbeta i ett litet men naggande gott team av specialister inom reklam och marknad. Du rapporterar till marknadschefen, men kommer ha många kontaktytor internt mot webb, inköp och butik.

För denna roll ser vi att du har minst 3 års skrivande arbetslivserfarenhet, där vi gärna ser att du har erfarenhet av att arbeta i olika kommunikationskanaler, både digitalt och i print. Copywriting är lätt som en plätt för dig, och du är en enastående teamplayer som kan arbeta självständigt. Du har förmågan att på egen hand driva projekt och ta egna initiativ. Du är dessutom en språktalang som till fullo behärskar det svenska och engelska språket i både tal och skrift (behärskar du flera språk är det meriterande). Du är stresstålig och har en positiv och lösningsorienterad inställning till dina arbetsuppgifter och livet i största allmänhet. För att trivas tror vi också du behöver ha ett strukturerat arbetssätt och inte räds för att ta dig an nya utmaningar i din arbetsroll.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara följande:
  • Att ansvara för PR, event och agera kontaktperson mot PR-byråer.
  • Att ansvara för pressutskick och hantera konfidentiell/känslig information.
  • Att skriva redaktionella texter utifrån egna intervjuer och research.
  • Att förgylla Byggmax marknadsföring i form av både redaktionella texter och kreativt författat innehåll som byggtips, reportage och intervjuer.
  • Att vara ansvarig för Byggmax tonalitet och att denna efterlevs i organisationen.
  • Att ingå i Byggmax content-team som driver Byggmax röst över hela organisationen och koordinera aktiviteter mellan webb, inköp och kundtjänst.
  • Att ansvara för intervjuer med hemmafixare som deltar i Byggmax marknadsföring
  • Att skapa innehåll som engagerar i form av "Gör-så-här"-reportage, inspirationsartiklar och byggtips.
  • Koffeintålighet är meriterande men inget krav.

Placeringsort:
Byggmax huvudkontor Solna (t-bana Västra Skogen). Under nuvarande pandemirestrektioner utförs arbetet till största del hemifrån men kan komma att ändras vid förändrade rekommendationer.

Tillträde: 1a juni 2021.

Omfattning: Heltid. Anställningen är ett vikariat till augusti 2022. Anställningen sker direkt hos Byggmax.


Sign me up!


Vill du vara med och utveckla Byggmax till absolut världsklass? Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan slutdatum. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till Emma Henriksen på Observera, vi hanterar inga ansökningar via mail.


Om Byggmax

Byggmax är en offensiv lågprisaktör inom byggvaruhandeln i Norden. Byggmax har länge haft en stark marknadsposition på den svenska DIY-marknaden och har i och med lanseringen i Norge 2007 och i Finland 2008 visat att konceptet kan etableras framgångsrikt även på andra marknader. Byggmax har sedan starten 1993 öppnat över 100 butiker. Huvudkontoret ligger i Solna.
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Copywriter
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.