Automationsingenjör

Automationsingenjör

Tamro söker Automatiseringsledare/Automationsingenjör

Tamro har ett viktigt uppdrag i den svenska värdekedjan för välbefinnande. Tusentals människors hälsa och ibland även liv hänger på att vi levererar läkemedel samt hälso- och sjukvårdsprodukter i rätt tid och i perfekt skick till landets apotek och sjukhus. Vi driver inga egna apotek utan är en oberoende aktör. Det gör att vi kan arbeta med allas bästa för ögonen: tillverkare, apotek, sjukhus, konsumenter och patienter. Tamro erbjuder logistiktjänster för läkemedel, handelsvaror, stomihjälpmedel, diabeteshjälpmedel, medicintekniska produkter, hälsokostprodukter och veterinärprodukter.

Här kommer du in i bilden - nu söker vi en automatiseringsledare som ser till att vår anläggning i Kungens Kurva håller högsta klass!

Om rollen
Du är en nyckelperson som med ständiga förbättringar och projekt utvecklar Tamros automatiserade anläggning i Kungens Kurva, Stockholm.

Du är en viktig länk mellan verksamheten och IT-avdelningen och du bidrar aktivt till att samspelet mellan dessa båda delar i organisationen fungerar. I nära samverkan med andra delar av verksamheten optimerar du vår anläggning.

Med små, ständiga förbättringar i såväl utrustning, system och processer förfinar du vårt varuflöde genom hela anläggningen. Du ser till att vi optimerar hela processen från inleverans i centrallagret till utleverans i vårt distributionslager. I gränssnittet mellan WCS-system, integrationer och affärssystem är det du som identifierar och koordinerar förbättringar och förändringar. Arbetet är till stor del "hands on" där du rör dig ute i anläggningen och samlar intryck. Du analyserar, sammanställer och beskriver förbättringsmöjligheterna för såväl lagerpersonal och tekniska leverantörer som för systemutvecklare.

Vid implementering av förändrat eller nytt systemstöd bistår du med planering, analys och tester. På sikt utbildar du också våra "superusers" för att säkerställa att förändringarna tas i bruk. Du stöttar även med verktyg för uppföljning av verksamheten som exempelvis rapporter.

Om dig och din kompetens
Du är utbildad högskoleingenjör inom automation eller har arbetslivserfarenhet på minst 5-10 år från en liknande roll, gärna inom logistik- eller tillverkningsbranschen.

Du har mycket god systemvana och förmåga att växla perspektiv mellan verksamhetsbehov och krav på/från IT. Erfarenhet som användare av WCS system är ett krav. Har du kunskap inom programmering, PLC system, och JD Edwards så är detta ett plus.

Vi ser att du har ett genuint teknikintresse inom automation och gärna programmering.

Du har en analytisk och logisk förmåga och du älskar att lösa problem.

Du kommer att ingå i ett kreativt team där vi har högt i tak och är öppna för förändringar och nya arbetssätt. För att passa in i rollen på Tamro behöver du därför själv vara kreativ, nytänkande och lösningsorienterad.

Du tycker om att jobba självständigt, att komma med initiativ till förändringar och du har också en inneboende förmåga att planera och organisera.

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är förtroendeskapande, lyhörd och kommunikativ och har lätt för att få andra att arbeta mot samma mål. Du tycker om och är skicklig på att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter.

Övrigt
Placering: Kungens Kurva, Huddinge

Tillträde: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

Fast lön

Arbetstider: Dagtid, mån- fre och runt 10 helger per år

I denna rekrytering har Tamro valt att samarbeta med rekryteringsbolaget Maxkompetens AB. För frågor om tjänsten är du mer än välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Carolina Löfgren på 070-611 02 75 alternativt

Varmt välkommen till Tamro!
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 15 juni 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.