Ekonomichef till Berner, Stockholm

Ekonomichef till Berner, Stockholm

EKONOMICHEF

Vill du ta ett nästa steg in i e
n övergripande roll som ekonomichef?

Är du villig att växla mellan operativt arbete och vara delaktig i anpassningen av den globala strategin på den svenska marknaden?
Söker du en verksamhetsnära roll i en internationell koncern där du får utnyttja dina finansiella meriter tillsammans med god affärsförståelse?
Då kan Du vara den ekonomichef vi söker till Berner!

Om oss
Berner är en del av tyska Berner Group. Man har under 60 år försett fordons- och byggbranschen i 25 länder med förbrukningsprodukter, fästelement, handverktyg, el- och luftmaskiner samt kemiprodukter. Koncernen omsätter ca 10 mdkr och har ca 8 600 anställda. I Sverige är vi ca 90 medarbetare med en omsättning på ca 165 milj. Läs gärna mer på www.berner.se.

Om tjänsten
Då Berner Group är en matrisorganisation rapporterar du som ekonomichef till det svenska företagets VD samt till regionens CFO. Du är en del i den svenska ledningsgruppen. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för ekonomin, rapporteringar och administrativa områden så som:

Övriga ansvarsområden för tjänsten är:
  • Personalansvar för ekonomiavdelning bestående av 4 personer (inkl. IT).
  • Bokföring/bokslut enligt svensk GAAP, för överföring till tysk GAAP.
  • Hantering av rapportering inklusive avvikelseanalyser och rekommendera åtgärder.
  • Ansvara för årlig budgetprocess samt löpande uppdateringar.
  • Aktivt arbeta med och realisera kostnadsreducering samt nyttjande av rörelsekapital.
  • Utveckla ett koncept för ett närmare samarbete med de skandinaviska ekonomiavdelningarna, realisera synergier och arbeta för ömsesidig back-up planering.
  • IT, fleet och fastighetskontakt
  • Nära samarbeten med kollegor inom bolaget samt med myndigheter och övriga legala områden/intressenter
"Do you want to be my stronghold in Sweden?
Berner is a family-owned, hands-on and dynamic company with ambitious goals. To achieve those, we all work closely together and support each other. You will have a wide area of responsibilities in this job and lots of colleagues who look forward to working with you. Besides your fine team and your colleagues in Sweden you will also have your counterparts in Denmark and Norway by your side - and of course me.

As regional CFO for the Northern region I am equally close to you as I am to the headquarter in Germany and I am keen on tapping the full business potential together with you. Are you ready for this? Just give me a call."

- Miriam Semrau, nordisk CFO

"Som Ekonomichef på Berner är man mitt i verksamheten med ett viktigt övergripande ansvar. Fleet-ansvaret gör att jag dessutom har en mycket god kontakt med alla våra säljare, en rolig extra dimension i rollen. Inom Berner-koncernen händer det hela tiden mycket vilket gör att kontakterna är många. Efter 16 år på Berner är det dags för mig att kliva åt sidan och låta någon annan ta över i de förändringsprojekt som pågår, och jag ser fram emot att överföra mina kunskaper till rätt person."

- Per Palmén, Ekonomichef

Vem är du?

Du har flera års erfarenhet av redovisning och Business Control, utbildad Civilekonom eller liknande. Du har kanske arbetat som Ekonomichef eller så är det ett nästa steg i din karriär. Svenska och engelska behärskar du flytande i både tal och skrift. Vi arbetar i affärssystemet SAP.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som ekonomichef på Berner är det viktigt att du har vana vid och att du trivs i en självständig roll. Det är en fördel om du är van vid en internationell verksamhet där du förstår vikten av kvalitet och deadlines men även kan hantera krav och direktiv från det större sammanhanget och att applicera till den nordiska verksamheten. Du är kommunikativ och nätverkande och har en lösningsorienterad inställning.

Vad Berner erbjuder:
Vi erbjuder en informell arbetsplats med lättsam stämning. Våra medarbetare är viktiga för oss därför erbjuder vi även tjänstepension, friskvårdsbidrag och subventionerad lunch.

Intresserad?
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Nordiska CFO, Miriam Semrau, på telefon +49 175 9729232 eller vår nuvarande Ekonomichef Per Palmén +46 70 6734624.

Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonom, Ekonomi, Ekonomiansvarig, Finance Manager
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 maj 2021 (27 dagar kvar)