Junior arbetsrättsjurist till Maskinentreprenörerna

Junior arbetsrättsjurist till Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer. Vi organiserar ca 4 000 medlemsföretag med över 20 000 anställda inom anläggningsmaskinbranschen. Medlemsföretagen bygger b la infrastruktur, förbereder mark inför husbyggnation samt får alla Sveriges gruvor att fungera. Förbundet och dess medlemsföretag är en del av Svenskt Näringsliv.

Arbetsbeskrivning

I rollen som arbetsrättsjurist ingår juridiskt arbete i form av löpande arbetsrättslig rådgivning och rättsutredningsarbete. Du företräder även förbundet och våra medlemsföretag i lokala och centrala tvisteförhandlingar samt i kollektivavtalsförhandlingar. Vidare håller du utbildningar i arbetsrättsrelaterade ämnen, såväl internt som externt. Resor kan förekomma i viss utsträckning.

Kontoret är beläget i centrala Stockholm och du rapporterar direkt till chefsjuristen.

Vem är du

Du har juristexamen och cirka ett - två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, annan arbetsgivarorganisation eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsrättsliga frågor. Det viktigaste är dock att du har ett genuint intresse för rättsområdet och är en duktig jurist.

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer mycket höga krav på självständighet, driv och engagemang. Du trivs med att ha många kontaktytor och är en person som har lätt för att samarbeta med andra, är lösningsorienterad och har ett diplomatiskt sätt. Vidare är du ansvarsfull, pedagogisk och prestigelös. Du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, också på engelska.

Du erbjuds

Du erbjuds ett arbete som är varierande och utmanande där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Du erbjuds en tjänst på en trevlig och prestigelös arbetsplats där du jobbar i nära samverkan med övriga jurister och med våra företagsrådgivare. Vi värdesätter gott samarbete och arbetar alla tillsammans mot ett gemensamt mål. Arbetet innebär också nära kontakt med andra arbetsgivarorganisationer och med Svenskt Näringsliv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan snarast. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon: 0766 - 33 14 40. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se
Mer info
Kontaktperson Ulriikka Järnefelt
Telefon 0766-33 14 40
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 15 okt 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!