Varumärkes KAM - Mareld Prolighting

Varumärkes KAM - Mareld Prolighting

Mareld söker för den svenska marknaden en affärsdriven Key Account Manager - New Business! Har du tidigare erfarenhet av att som KAM driva ett varumärke från framgång till succé, då kan ditt nästa steg i karriären bli att utveckla ett redan starkt och välkänt varumärke - Mareld inom konceptet arbetsplatsbelysning. Vill du vara med på en resa med möjlighet att sätta ett starkt varumärke som nr 1 i Norden?

Mareld - Ett starkt och välkänt varumärke inom arbetsplatsbelysning! Marelds koncept säljs idag till en bred kundbas i hela Norden, Baltikum och Polen, främst genom återförsäljare inom bygg-, måleri- och industrihandeln, samt genom uthyrningsbranschens återförsäljare.

Om tjänsten
Ditt ansvar och uppdrag är att i hela landet bedriva försäljning av konceptet arbetsplatsbelysning mot nya nyckelkunder på kedjenivå, där vi ännu inte finns i dag. I rollen ingår även utveckling och löpande bearbetning av dessa KAM konton. Initialt läggs stor vikt vid nykundsbearbetning gentemot strategiskt utvalda nyckelkunder. Vidare innebär tjänsten att ta fram kundplaner, skapa långsiktiga relationer med dina upparbetade kunder, samt att delta i olika marknadsaktiviteter, såsom mässor är andra kunskaps- och värdedrivande aktiviteter.

Du utgår från ditt hemmakontor och vi ser gärna att du bor i Stockholm / Mälardalen. Du rapporterar till Tomas Pettersson, Sales Manager Brand hos Luna Sverige AB. Marelds huvudkontor är beläget i Alingsås, där även Lunas huvudkontor finns.

Mareld erbjuder
 • En karriärsresa och möjlighet att sätta ett starkt varumärke som nr 1 i Norden.
 • En strategisk och affärskritisk roll för ett växande och ledande varumärke.
 • Chans att representera innovativa premium produkter som ligger i framkant och driver utvecklingen med den senaste tekniken.
 • Möjlighet att får vara med och påverka din och bolagets framgång.
 • Ett utvecklande arbete, där du får driva intressanta tekniska lösningar.
 • Ett prestigelöst sälj- och utvecklingsteam med hög kompetens, gedigen erfarenhet och starkt kundfokus.
 • En marknadsmässig god lön, bonusprogram och tjänstebil.
 • Självständig säljtjänst med möjlighet att utgå från ditt hemmakontor.
 • Anställning hos Mareld - En del av Luna Group och koncernen Bergman & Beving
OM DIG - FÖRUTSÄTTNINGAR & ERFARENHETER
Rollen är en strategisk viktig KAM tjänst för Mareld och innebär att du självständigt har förmåga att driva hela affärsprocessen på ett strukturerat, analytiskt, uthålligt och måldrivet arbetssätt. För att trivas i rollen behöver du har en naturlig förmåga att planera din egen tid och vana från av att driva dina kundplaner självständigt; från start till mål.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har kunskaper om elbranschen och gärna ett befintligt nätverk hos inköpschefer hos centrala kedjor med huvudkontor i Stockholmsregionen. Vidare ser vi att du har tidigare erfarenhet från att etablera ett varumärke på den svenska marknaden, samt vana av att proaktivt bearbeta nya kedjor med centrala inköpschefer som beslutsfattare.

Kort och gott: Vi hoppas att du som söker är en erfaren, strukturerad, affärsdriven säljare / KAM som gillar att öppna nya dörrar och gärna nyttjar dina befintliga kanaler i relevanta nätverk som gynnar tjänsten. Erfarenhet av liknande försäljning är meriterande, samt gärna en bakgrund från försäljning gentemot kedjor med proffskunder. Precis som oss, vill vi att du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga, samtidigt som du besitter ett en försäljningstävlingsanda - du drivs helt enkelt av att göra affärer och att lyckas med allt du åtar dig!

EGENSKAPER & KVALIFIKATIONER
 • Målmedveten med fokus på att skapa värde och lönsamhet för dina kunder.
 • Driven och en vilja att vara med i utvecklingen av ett marknadsledande brand - Mareld.
 • Starkt självledarskap och ett genuint intresse för att göra affärer, även med nya kunder.
 • Tidigare erfarenhet av teknisk B2B försäljning, gärna på KAM-nivå mot centrala kedjor.
 • Teknikintresse, samt meriterande om du har kunskap inom el och belysning.
 • Relationsskapande, både internt och externt.
 • Kortkort, samt vilja och möjlighet att resa i tjänsten.
 • Boendeort: Stockholm / Mälardalen med utgångspunkt från ditt hemmakontor.
ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på sms/tel: 0735-21 65 31 alt via mail: kajsa.sanden@salesonly.se, Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 32-33. Varmt välkommen!

Om mareld
Idag arbetar många människor i dåligt ljus! Detta är verklighet på byggarbetsplatser, i rum som målas om, inuti elskåp, inomhus och utomhus. Som ett resultat av dålig belysning ser vi inte lika bra, vilket får oss att göra ett sämre jobb och det påverkar också vårt välbefinnande. På Mareld tror vi att det beror på bristande kunskap. Därför:
 • arbetar vi med att sprida kunskap om arbetsbelysning
 • har vi beslutat att arbeta uteslutande med att utveckla arbetsbelysning.
Vill vi att alla ska ha rätt ljus för jobbet och på så sätt eliminera fallolyckor i trappor, andra skador och rygg- och nackbelastning orsakad av besvärliga arbetsställningar till följd av dålig arbetsbelysning. Vi vill också kunna säga adjö till trassliga kablar, dåliga batterier och dålig färgåtergivning. Allt detta kan sammanfattas i vårt mål och vår vision: INGET MER DÅLIGT LJUS

Visste du att... Endast 15 % av svenskarna anser att arbetsplatsbelysningen är skräddarsydd efter deras behov. Dina belysningsbehov kan ofta skilja sig avsevärt från dina kollegor. Ta kontroll över din egen belysningssituation med kompletterande belysning!

Läs mer om Marelds produkter inom byggbelysning i Lunakatalogen, se HÄR.

Sökord: KAM, "Key Account Manager", "Varumärkes KAM", Säljtjänst, Kedjeförsäljning, Säljare, "Account Manager", Business, "strategisk nykundsbearbetning", "new business", Belysning, el, teknisk, "teknisk säljare, belysningssäljare, arbetsplatsbelysning, säljtjänst, Stockholm, Mälardalen, Mareld, Salesonly, Luna, B&B
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 11 sept 2022 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.