Fordonsteknisk specialist till MTR, pendeltåg

Fordonsteknisk specialist till MTR, pendeltåg

MTR Tech söker nu dig som vill arbeta med teknik, utredning samt utveckling av fordon och underhåll i Pendeltågens Södertäljedepå.

Vi söker en teknikintresserad fordonspecialist / depåtekniker som vill bidra till MTR Techs fortsatta utveckling och genom det även ett hållbart samhälle. MTR Tech är underhållsbolaget som ser till att alla resenärer, varje dag, får en säker, punktlig och trygg resa med Pendeltåg och Tunnelbana. Huvuduppdraget för MTR Tech är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Fokus är ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda för att skapa en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

MTR Tech är ett underhållsbolag som bland annat hanterar underhållet, reparationer och fordonsförvaltning för pendeltåget och tunnelbanan i Stockholm. Nu har du chansen att vara med på denna fantastiska förändringsresa där MTRs värderingar: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat står i fokus.
I ditt arbete utgår du alltid ifrån dessa värderingar och de kommer genomsyra allt du gör i ditt dagliga arbete. Du kommer till en organisation som präglas av en hög och positiv förändringstakt med strävan efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Följ med på den fortsatta resan och bidra till utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds du en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som fordonsteknisk specialist / depåtekniker kommer ditt fokus vara förebyggande och avhjälpande underhållsarbete av X60 pendeltågsfordon då du med din tekniska kompetens dagligen stödjer dina kollegor i deras operativa arbete.

Du kommer bland annat:
  • Leda och genomföra fordons- och komponenttekniska utredningar samt vara länken mellan teknik och underhållsproduktion.
  • Stödja underhållsproduktion i tekniska frågor.
  • Stödja med beredning och underhållsoptimering i syfte att säkerställa att underhåll utförs säkert, effektivt och med hög kvalitet.
  • Medverka vid riskbedömningar och riskanalyser.
  • Utveckla verksamheten genom att medverka i och på egen hand driva förbättringsprojekt.
  • Följa upp och återkoppla på avvikelser orsakat av utfört underhåll.
  • Arbete med process och rutinbeskrivningar för depå samt säkerhets- och dokumentationsärenden.
  • Genomföra riktade inspektioner samt medverka vid skyddsronder.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Rollen ingår i teamet på avdelningen Fordonsförvaltning för Pendeltågen. Din placering är på depån i Södertälje, men eftersom förutsättning för att lyckas i rollen är att du har ett nära samarbete med kollegorna på MTR:s Tech samtliga depåer, förekommer resor till andra depåerna såsom Älvsjö och Bro. Dina arbetstider är förlagda primärt under dagtid men eftersom du förväntas vara en närvarande ledare som stöttar hela underhållsproduktionen i depån kan arbete på övriga tider också förekomma.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har teknisk eftergymnasial utbildning eller motsvarande, samt några års arbetslivserfarenhet från relevant verksamhetsområde. Har du fordonsteknisk kompetens är det meriterande. Kunskaper i Maximo och fordonsdiagnossystem och utredningsmetodik är också meriterande.
Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och har förståelse för hur tekniken integrerar med IT på det mest optimala sättet. Du har ett starkt säkerhetstänk, är analytisk och kan snabbt analysera och hantera komplexa frågor. Då rollen innebär många kontaktytor tror vi även att du har erfarenhet av att bygga och behålla hållbara relationer, både internt och externt. Som person är du nyfiken, vetgirig och har god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt och förstår vikten av att mottagaranpassa kommunikationen. Du arbetar med en strukturerad höjd samtidigt som du har ett flexibelt och proaktivt förhållningssätt till dina arbetsuppgifter. Det gör att du har en god förmåga att snabbt växla mellan strategiskt tänk och operativt utförande. Du har mycket goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 11 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech