Verksamhetsutvecklare till Tunnelbanan

Verksamhetsutvecklare till Tunnelbanan

MTR Tunnelbanan möjliggör vi människors vardag och äventyr. Varje vardag har vi 1,3 miljoner påstigande och genom vårt fokus på säkerhet, punktlighet och service strävar vi mot att leverera en tunnelbana i världsklass. Till avdelningen verksamhetsutveckling söker vi nu en verksamhetsutvecklare med intresse för hur datorer och data kan förbättra en verksamhet som aldrig står still!

Din roll hos oss
Som verksamhetsutvecklare är ditt uppdrag att driva och följa upp projekt för att uppfylla tunnelbanans strategiska plan med särskilt fokus på dataanalys och IT-nära verksamhetsutveckling där du är länken mellan verksamhetens olika delar och IT-avdelningen. Du arbetar i en grupp om sju personer med fokus på områdesöverskridande analys och utveckling i tätt samarbete med många interna funktioner. Du rapporterar till Chef Verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:
  • Utveckla verksamheten i enlighet med affärsplan, uppdragsavtal och de strategier som utgör grunden för verksamheten
  • Ingå i och driva tvärfunktionella förbättringsinitiativ med fokus på analys av stora datamängder och arbete med rapport- och dataanalysverktyg
  • Löpande följa upp och utvärdera företagets KPI:er och nyckeltal
  • Utveckla underlag och leverera rapporter, hantera och analysera stora mängder data, ta fram beslutsunderlag och presentationsmaterial
  • Ansvara för att initiera och driva projekt med helhetsansvar
  • Analysera verksamhetsbehov och säkerställa att affärs- och teknikkrav uppfylls
När du blir en av oss
Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hittar nya lösningar.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi söker medarbetare som vill utvecklas med och hos oss.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Verksamhetsutvecklare är du en driven person som inte är rädd för att vara kravställare eller ifrågasätta befintliga lösningar. Du har ett starkt affärstänk och är nyfiken på så sätt att du vill lära känna verksamheten för att förstå vilka behov som finns. Då rollen innebär många gränssnitt, både internt och externt, behöver du vara både kommunikativ och relationsskapande för att lyckas väl i rollen.

Som person är du utvecklings- och lösningsorienterad och har idéer kring, och förmåga att förstå hur tekniska lösningar kan göra verksamheten bättre. Noggrann, kvalitetsmedveten, initiativrik och självgående är ord som beskriver dig väl. Du har förmågan att, på ett pedagogisk sätt, förklara och beskriva komplexa problem. Drömkandidaten har en mycket god analytisk förmåga och förståelse för verksamheten och samtidigt ett tekniskt intresse som innebär att du kommer att vara en viktig länk i att kommunicera mellan olika delar av verksamheten.

Vidare har du en sannolikt en civilingenjörsexamen, ett par års erfarenhet av arbete inom affärsutveckling, verksamhetsutveckling, lönsamhetsförbättring, resultatuppföljning, projektledning eller liknande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Big data och om du har kravställt i agil miljö.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda och rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Forsman Chef Verksamhetsutveckling, via sofia.forsman@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (13 dagar kvar)