Utvecklingsinriktad Förvaltningschef till Stockholms tunnelbana

Utvecklingsinriktad Förvaltningschef till Stockholms tunnelbana

Är du intresserad av att påverka miljoner av Stockholmares vardag? Vi söker en förvaltningschef som ansvarar för utveckling av tunnelbanans fordon och dess relaterade tillgångar.

MTR Tech är ett underhållsbolag till tunnelbanan i Stockholm. I MTR Techs ansvar ligger bland annat reparationer, underhåll och fordonsförvaltning. Vi finns till för att kunderna har driftsäkra, hela och rena fordon. Vi driver även projekt med syfte att uppgradera Stockholms tunnelbana och dess tunnelbanevagnar för att förbättra kapacitet och kvalitet som behövs idag och framöver. Det omfattar även att trafiksätta den nya generationens tunnelbanevagnar C30.

Din roll hos oss

I rollen som förvaltningschef ansvarar du för ett team av ca 15 medarbetare bestående av förvaltare, produktionstekniker och depåtekniker. Ditt arbete bedrivs i nära samarbete med en teknisk specialistavdelning, depåer samt projektledare. Arbetsuppgifterna är dynamiska och fokuserade på utveckling av personal, processer och de tillgångar som ingår i förvaltningsansvaret. Frekvent kontakt med kunder och leverantörer är en del av vardagen. För vår beställare är det kritiskt att fordon och övriga tillgångar förvaltas och utvecklas så att deras prestanda och funktion upprätthålls under hela den tekniska livslängden.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
  • Leda och utveckla personalen inom förvaltningsorganisationen
  • Strategisk planering för funktionens roll, utveckling och leveransåtagande
  • Utveckla och förvalta tunnelbanans fordon och tillgångar så att de bevarar sitt värde, har hög driftsäkerhet och att de underhålls på ett optimalt sätt
  • Fungera som representant för MTR till beställaren Trafikförvaltningen (SL) i förvaltnings- och utvecklingsfrågor
  • Ansvara för att dina leveranser till beställaren håller hög kvalitet, utvecklas och att de levereras i tid
Som förvaltningschef ingår du i ledningen för MTR Tech Engineering. Du har din huvudsakliga placering i Hammarbydepån, Blåsut. Arbete på MTR Techs övriga 5 depåer i Stockholm, samt på huvudkontoret på Kungsholmen, förekommer.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Start beräknas snarast eller enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som förvaltningschef är du kommunikativ, pålitlig och motiverande i din relation inom och utom organisationen. Du är affärsmässig och utvecklingsorienterad. Du är van att arbeta strategiskt och är trygg med att fatta beslut.

Vidare har du:
  • Akademisk utbildning, högskoleingenjör eller civilingenjör
  • Minst 5 års erfarenhet av tekniskt personalansvar
  • Erfarenhet från järnvägs-, flyg- eller transportbranschen samt erfarenhet av anläggningsförvaltning är meriterande
  • Erfarenhet av Lean och Six Sigma är även meriterande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget MTR Express mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Fordonsförvaltning, förvaltning, spårfordon, järnväg, chef, teknik, ingenjör, lediga jobb
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 25 mars (5 dagar kvar)
Visa var