Teknisk specialist med dokumentation till Stockholms Tunnelbana

Teknisk specialist med dokumentation till Stockholms Tunnelbana

Om du har ett stort intresse för teknisk dokumentation är du varmt välkommen till en av den mest spännande tekniska verksamheten i Stockholm - Tunnelbanan!

MTR Tech är ett underhållsbolag som tillsammans med dotterbolaget Emtrain spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att förse Tunnelbanans och Pendeltågens fordon till trafik och utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordon och övriga tillgångar som finns i verksamheten. Vi leder även olika projekt med syfte att uppgradera och förbättra den kapacitet och kvalitet som behövs idag och i framtiden i trafiken.

Din roll hos oss

I rollen som teknisk specialist inriktning dokumentation arbetar du med att säkerställa kvalitén i dokumentation på underhåll av tunneltågsvagnar och dess verkstadsutrustning.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
  • Framtagning av styrande dokument för underhåll av tunneltågsvagnar, exempelvis instruktioner för utförande av underhåll och protokoll för spårbarhet av utfört arbete.
  • Framtagning av projektrelaterade dokument, exempelvis projektbeskrivningar eller tekniska beskrivningar.
  • Medverka i projekt genom att ta fram dokumentationsplaner och resursberäkna dokumentationsarbete.
  • Utveckla rutiner för framtagning samt kvalitetssäkra teknisk dokumentation som finns tillgängliga.
Vi utökar nu vår organisation med två tekniska specialister inom dokumentation. Tjänsten avser heltid med placering Hammarbydepån nära Blåsut tunnelbanestation. Du ingår i avdelningen Projekt och Engineering och samarbetar med många andra kompetenta tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroendetid.

När du blir en av oss

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen. Hos oss får du ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen är du kommunikativ och har god förmåga att anpassa din kommunikation mot målgrupp. Du tar gärna initiativ och har en bra samarbetsförmåga. Att arbeta systematiskt gör du gärna och planerar vanligtvis ditt arbete med ett tydligt mål.

Vidare har du
  • Färdigställd kandidatexamen inom teknik
  • Arbetslivserfarenhet inom tekniskt område, exempelvis inom annan befattning med teknisk dokumentationsarbete.
  • Goda IT-kunskaper.
  • Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Teknik, Fordon, Dokumentation, Teknisk, Ingenjör
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 26 dec 2019 (16 dagar kvar)