Stationsvärdar under sommaren till MTR Pendeltågen

Stationsvärdar under sommaren till MTR Pendeltågen

Vill du ha ett arbete med variation där ingen dag är den andra lik? Där utmärkt service är ditt ledord då du möter kunder och resenärer varje dag? Då är denna roll något för dig! Vi söker just nu stationsvärdar på heltid till MTR Pendeltågen som kan arbeta under sommaren.

En hållbar resa - gör den möjlig med oss

Vi formar framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Att arbeta som Stationsvärd på MTR Pendeltågen
Rollen som Stationsvärd är bred och arbetsuppgifterna varierar beroende på uppdrag, men innebär i huvudsak att erbjuda service till våra kunder. I rollen som Stationsvärd ingår både att agera Kundservicevärd men också att tjänstgöra vid stationsdisk. Du ska därför vara flexibel och kunna arbeta med de olika arbetsuppgifterna vilka kan variera utefter behov. Du kommer vara en viktig del i arbetet att höja kundservicenivån ytterligare och säkerställa en bra kundupplevelse under hela resan på Pendeltågen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
  • Säkerställa intäktssäkring, vilket innebär att alla resenärer ska ges möjlighet att köpa biljett, att samtliga resenärers biljetter viseras/valideras och att ingen resenär reser utan giltig biljett.
  • Bistå kunder med information och hjälp för att underlätta deras resa.
  • Arbete vid spärrar, biljettkassor, plattformar och aktivt delta i arbetet på de olika funktionerna.
  • Bemanna servicediskar vid behov.
  • Hantera kundinformation - till exempel vid störningar.
  • Hantera säkerhetsavvikelser och du arbetar proaktivt för att förebygga stationsolyckor.
Vi söker dig som vill arbeta heltid under sommaren. Du kommer att arbeta på hela pendeltågslinjen, från norr till söder. Arbetet innebär varierande arbetstid med tjänstgöring på dygnets alla timmar, alltså både tidiga morgnar och sena kvällar.

Det är väldigt viktigt att du kan ta dig till och från arbetet på obekväma tider, det vill säga, ett pass kan börja kl 04 på en pendeltågsstation långt från din bostad och det är inte alltid självklart att en nattbuss kan ta dig hela vägen dit på ett smidigt sätt.

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning på heltid som pågår under cirka 3 veckor. Vi har kurstillfällen i maj 2020.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Stationsvärd är du ansvarsfull, lugn och trygg även under stressiga situationer. Som person är du lyhörd, serviceinriktad och du stimuleras av att överträffa kundens förväntningar. Du trivs bra med att arbeta självständigt. Hos oss är säkerheten alltid högsta prioritet.

Vidare har du:
  • Godkända gymnasiebetyg (eller motsvarande) i svenska, engelska och matematik.
  • gärna ett års erfarenhet av att arbeta i servicebranschen
  • god kommunikationsförmåga i båda tal- och skrift på svenska samt engelska
  • gärna erfarenhet av skiftarbete
Det är även meriterande om du har B-körkort och tillgång till egen bil för att kunna ta dig till arbete under obekväma arbetstider.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Detta är en visstidsanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: värd, service, serviceminded kundkontakt, kundservice.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb, Vikariat
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 9 mars 2020 (11 dagar kvar)