Rangerare/depåförare till MTR Tech

Rangerare/depåförare till MTR Tech

Vi söker dig som vill vara en nyckelfigur i ett arbete med Stockholms Tunnelbana!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att 1.3 miljoner resenärer får en säker, punktlig och trygg resa med tunnelbanan varje dag. Vi ansvarar för löpande underhåll, reparationer och förvaltning av tunnelbanans fordon och övriga tillgångar. Vi leder även projekt med syfte att uppgradera och förbättra den kapacitet och kvalitet som behövs idag och framöver. Inom MTR Tech ingår numera även dotterbolaget Emtrain som ansvarar för motsvarande verksamhet inom Pendeltågen.

Din roll hos oss

I rollen som rangerare kommer du huvudsakligen arbeta med förflyttning av tunnelbanevagnarna i trafikdepån samt planering av vagnarnas rutter i trafik baserat på underhållsmoment.

Arbetet innebär:
  • Att agera spindeln i nätet genom förflyttning av tunnelbanevagnarna och se till att övriga avdelningar får vagnar för t.ex. underhålls- eller städarbetet kan utföras i tid.
  • Rangerplanering där du planerar vagnarnas rutter i trafik baserat på km och vagnens kapacitet.
  • Många samarbetsytor med både dina kollegor i depån och Trafikledningscentralen.
  • Aktivt arbete med säkerheten i åtanke samt bidra till punktlig och tillförlitlig tunnelbaneservice.
Vi har depåer på sex olika platser i Stockholm; Vällingby, Rissne, Högdalen, Nyboda, Norsborg och Hammarby (komponentverkstad). Vi söker nu rangerare till depån i Vällingby. Tjänsten avser heltid med tider förlagda natt enligt 7-7 schema, dvs. arbeta i 7 dagar och ledig 7 dagar därpå.

Vi sätter samhället i rullning

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Start beräknas vid så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och flexibel. Rollen passar dig om du har förmågan av att arbeta självständigt och är trygg i att fatta egna beslut. Du har även förmågan att driva utveckling och trivs i att arbeta i en blandad roll av administrativa samt fysiska sysslor.
  • Erfarenhet från likande arbete där du har jobbat med förflyttning av fordon och/eller någon form av planeringsarbete
  • Vana av att arbeta i Officepaketet och goda kunskaper i Excel
  • God förståelse för svenska i tal och skrift då du måste kunna förstå och göra dig förstådd med alla dina samarbetsytor. Det kan även förekomma text på engelska.
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

En förutsättning för att kunna få arbeta i tjänsten är att du klarar av MTR:s och Transportstyrelsens hälsokrav enligt Trafiksäkerhetsinstruktion för Tunnelbanan lägst kategori 13.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Tåg, Planering, Tunnelbana, Förare, Depåförare, Rangerare, Växlare, Lediga jobb
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 4 nov 2019 (21 dagar kvar)