MTR Tunnelbanan söker Gruppchef

MTR Tunnelbanan söker Gruppchef

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som sedan 2009 ansvarar för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL. Vi arbetar för att skapa en tunnelbana i världsklass där säkerhet, punktlighet och kundservice ska ge våra resenärer en förstklassig resa varje dag. Vill du vara med på vår resa? Vi söker nu en Gruppchef till Trafik på röd linje med placering i Liljeholmen.

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Att arbeta som Gruppchef

I tjänsten ingår personalansvar för ca 40 tunneltågförare där ditt uppdrag är att coacha, utveckla och leda dina medarbetare. Som Gruppchef är du tillgänglig och träffar din medarbetargrupp aktivt i syfte att motivera och inspirera dem i deras dagliga arbete. Arbetet bedrivs i nära samarbete med de övriga gruppcheferna och med en gemensam målsättning, att säkerställa att driftsäkerhet och verksamhet håller samma höga nivå inom hela tunnelbanan.

Du arbetar operativt och med ett coachande och resultatorienterat förhållningssätt. Detta innebär att du kommer att genomföra utvecklings- och säkerhetssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten samt ansvara för att ditt team får stimulans och utveckling.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
  • Coacha, leda och följa upp dina medarbetare i verksamheten
  • Genom hög närvaro i den operativa driften säkerställa funktionella, säkra och trygga resor
  • Säkerställa att ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare både internt och externt
  • Säkerställa en god arbetsmiljö och vid behov rehabilitering och andra personalrelaterade processer
  • Rekrytering av nya medarbetare
  • Samarbeta med berörda avdelningar för ständig utveckling av verksamhet, rutiner och processer
Tjänsten är på heltid och placerad i Liljeholmen. Du arbetar i huvudsak dagtid, vardagar men har medarbetare som jobbar alla dagar i veckan och alla tider på dygnet vilket innebär att såväl helgarbete som varierande arbetstider förekommer. Du rapporterar till Trafikområdeschef på röd linje.

Du som söker till oss

För att lyckas i rollen som Gruppchef behöver du var en trygg person med god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du har förmågan att coacha och leda framåt och skapa långsiktiga relationer med dina medarbetare, kollegor och övriga interna funktioner. För att trivas i rollen är det viktigt att du stimuleras av att arbeta i ständig förändring och har en vilja att utveckla människor. Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar till förbättring. Du är också modig, ärlig och har lätt för att ta ansvar, även vid svåra samtal. Du är en social person med hög empatisk förmåga, har humor och vill ha kul på jobbet.

Vidare har du:
  • minst gymnasieexamen
  • tidigare chefsvana från verksamhet med kollektivanställda, gärna från kollektivtrafiken eller transportbranschen, det ser vi som mycket meriterande
  • mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
  • mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana
Förmåner

Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja massageförmåner och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev snarast. Ansökan sker via vår hemsida www.mtrnordic.se, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta trafikområdeschef Hélène Isaksson Helene.Isaksson@mtr.se

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Start beräknas omgående eller enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Ledare, chef, gruppchef, tunnelbana, coacha, utveckla
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 4 nov 2019 (17 dagar kvar)