Lokförare till MTR Express - Stockholm

Lokförare till MTR Express - Stockholm

MTR Express söker lokförare till Stockholm!
Nu söker vi dig som vill bli en del av det fantastiska teamet i Stockholm och jobba ombord på våra röda tåg som lokförare.

MTR Express är utmanaren på den svenska järnvägen. Med fräscha tåg, starkt kundfokus och ett varmt och peppande gäng kollegor arbetar vi tillsammans för att bli världens bästa tågbolag!

Din roll hos oss
Lokförarrollen innebär att du är ansvarig ombord. Du har en central roll i kommunikationen med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver att du är både effektiv och noggrann i ditt arbete och att du har en ödmjuk inställning till alla som tjänsten interagerar med.

Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder och har fokus på ständig utveckling och på att skapa hög kundnöjdhet och därmed bidra till tillväxt både i antal resenärer och i resefrekvens. När det finns utrymme kommer du också att förstärka servicebemanningen ombord på tåget genom att agera som servicevärd.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
  • Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning
  • Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
  • Säkerställa kundens reseupplevelse i alla led
  • Trafiksäkerhetsrelaterade frågor
  • Avvikelserapportering
Hos oss jobbar i dagsläget cirka 35 lokförare där en del utgår från Stockholm och en från Göteborg. Din placeringsort är Stockholm och rapportering sker till platschef. Tjänsten är en heltidsanställning och arbetet innebär:
  • Oregelbunden arbetstid
  • Övernattningar på annan ort
  • Uniformsplikt.
Vad vi erbjuder

Härliga kollegor i ett litet snabbfotat bolag som gillar förändring och att tänka nytt och annorlunda. Vi uppmuntrar alla att komma med förbättringsförslag som bidrar till både en bättre medarbetar- och kundupplevelse - här är du extremt viktig!

En schysst lön med bra villkor. Hos oss får du tjänstepension, semester, friskvårdsbidrag, massage, rabatt på resor m.m. En riktigt bra grej är att vi erbjuder alla anställda två extra semesterdagar om man väljer tåget framför flyget på längre resor.

Start beräknas till våren 2020

Vi söker dig som har
  • Lokförarbevis, helst mer än 2 års lokförarerfarenhet.
  • Goda kunskaper i Svenska i tal och skrift.
För att lyckas i rollen krävs att du är en professionell och flexibel person med god simultankapacitet. Dessutom är du handlingskraftig, vill prova nya arbetssätt, vara en utmanare och hitta lösningar. Du har ett stort säkerhetstänk och tekniskt kunnande. Vi använder oss av den senaste tekniken vilket ställer krav på att kunna ta till dig denna och ständigt utvecklas.

Du vill vara en del av en företagskultur där vi löser situationer som uppstår tillsammans, och gemensamt skapar världens bästa kundupplevelse för våra resenärer. Du är positiv, prestigelös och förtroendeingivande samt har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Om du vill söka

Skicka in din ansökan via länken genom att registrera CV och personligt brev senast den 29 februari 2020 (vi tar inte emot ansökningar via mejl). Nästa steg i processen kommer vara att genomföra urvalstester, därefter två intervjutillfällen, referenstagning, hälsokontroll samt kontroll av belastningsregister.

Har du frågor?

Mejla rekryterande chef jessica.forsstrom@mtr.se eller hör av dig till oss på mtrxjobb@mtr.se

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som ett led i urvalsprocessen använder vi oss av urvalstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (9 dagar kvar)