Lagledare/gruppledare till Emtrain i Älvsjödepån

Lagledare/gruppledare till Emtrain i Älvsjödepån

Emtrains vision är att vara ett underhållsbolag i världsklass, som med omsorgsfull service utvecklar hållbar pendeltågstrafik i Stockholmsregionen. Vi gör människors vardag enklare genom ett resurseffektivt underhåll som levererar säkra, hela och rena pendeltåg i tid. Vi är ett nystartat underhållsbolag som ägs av MTR och Euromaint. MTR Pendeltågen ansvarar för pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen sedan december 2016.

Vi söker nu 3 engagerade lagledare placerad i vår depå i Älvsjö.

Din roll hos oss
I rollen som lagledare är du operativ ansvarig för att leda och fördela arbetet inom hela processflödet under ditt skift samt säkerställa att produktionen uppfyller våra säkerhets, kvalitets- och leveransmål. Rollen ställer också stora krav på planering och goda ledarskapsegenskaper för att bygga en god teamanda på skiftet och nå uppsatta mål. Arbetet innebär även en tät dialog med våra planeringsfunktioner samt övriga depåer.

Huvudsakliga ansvarsområden
 • Lagledarens ansvar är att planera, distribuera och leda arbetet under skiftet för att fordonen blir klara för trafik i tid så att samtliga utgångar kan täckas.
 • Ansvara för att produktionen uppfyller interna säkerhetskrav och kvalitetsstandarder, kundspecifikationer samt övriga krav.
 • Ansvara för att kvalitet upprätthålls, se till att samtliga aktiviteter utförda under skiftet är korrekt redovisade i affärssystem. Samt att checklistor och dokument som krävs för varje underhåll är korrekt ifyllda och rapporterade.
 • Säkerställa att medarbetare har erforderlig behörighet för de arbetsuppgifter som ska utföras.
 • Ansvarig utrymningsledare.
 • Andra inom ansvarsområdet förekommande arbetsuppgifter vid behov.
 • Ansvarar för skiftets dokumentation, och säkerställer att korrekt information lämnas över till nästkommande skift.
 • Säkerställa att produktionstakten möter uppsatta mål och ständigt förbättras
 • Delta i produktionen när tid och möjlighet finns.
Vi har verkstäder på tre olika platser i Stockholm; Bro, Älvsjö och Södertälje. Du rapporterar till produktionschefen. Tjänsten avser heltid med tider som kan vara förlagda till dag/natt och helg beroende på överenskommelse.

Du som söker till oss
Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och flexibel. Rollen passar dig om du har förmågan av att arbeta självständigt och är trygg i att fatta egna beslut. Du har även förmågan att driva utveckling och trivs i att arbeta i en blandad roll av administrativa samt fysiska sysslor.

Vi söker dig som har erfarenhet från produktion, som lagledare eller likande arbeten och vill vidare till nya utmaningar med oss. Har du erfarenhet från järnvägen är det meriterande men inget krav. Du är en ledare och är trygg i din roll som ledare. Förutom ett genuint intresse av ledarskap drivs du av att nå mål. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, agerar proaktivt. Har en positiv inställning till utmaningar vilket visas genom ett lösningsorienterat och engagerat arbetssätt. Du har en fallenhet för att strukturera, planera och prioritera och trivs med flera bollar i luften.

För att lyckas i tjänsten behöver du även
 • Minst 2 års erfarenhet från en relevant befattning inom produktion, gärna inom järnväg.
 • Trygg i ditt ledarskap och stimuleras av att få teamet att nå uppsatta mål.
 • God datorvana och kunskap i Officepaket.
 • Goda kunskaper i det svenska språket och engelska.
 • Teknisk kompetens och förståelse.
När du blir en av oss
Emtrain är ett nystartat företag med möjlighet för dig att påverka och forma arbetssätt och på så sätt göra skillnad både för pendeltågsresenärerna och i din egen karriär. Vi arbetar tätt ihop med våra ägarbolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. På Emtrain drivs vi av ständig utveckling och mätbara resultat och utmanar löpande oss själva för att nå våra mål.

Vill du arbeta tillsammans med oss på Emtrain?
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. En förutsättning för att kunna få arbeta i tjänsten är att du klarar av Emtrains hälso- och säkerhetskrav.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning, frågor ställs till rekryterande chef Jamil Aziz jamil.aziz@emtrain.nu

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Skicka din ansökan snarast, dock senast den 31 januari 2019. Ansök via www.mtrnordic.se

Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval, tester och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna - vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se
Mer info
Visa var