Lönespecialist MTR Nordic

Lönespecialist MTR Nordic

MTR är inne i en spännande tillväxtfas och i juni 2016 bildades moderbolaget MTR Nordic. I koncernen ingår i dagsläget MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech och MTR Express. I det omfattande arbetet att bygga upp en ny koncern behövs medarbetare utöver det vanliga. Vi söker idag en lönespecialist som ska säkerställa att hela löneprocessen utförs på ett kvalitativt sätt i enlighet med gällande lagar och riktlinjer. Tjänsten är placerad på MTRs huvudkontor i DN-huset på Kungsholmen i Stockholm.

Ditt uppdrag

I rollen ingår främst att tillsammans med fem andra lönespecialister sköta lön och pensioner för ca 5 000 medarbetare samt att ge service och support till medarbetare och chefer i lönefrågor. I tjänsten ingår också att skriva olika typer av intyg, att du håller dig uppdaterad på senaste lagstiftningen inom löneområdet samt att fortlöpande granska, förbättra och utveckla MTRs löneprocesser.

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom lönehantering. Vi ser helst att du har ett års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en stor organisation. Det är meriterande med kunskap om kollektiv- och anställningsavtal samt pensions- och försäkringsfrågor. Du har goda kunskaper i lönesystemet HR plus, men även i Officepaketet, framförallt Word, Excel och Outlook. Har du tidigare arbetat i lönesystemet HR Plus så är det en fördel.

Dina färdigheter och din personlighet

Rollen kräver en person som är självgående, kommunikativ och trygg. Som lönespecialist hos oss har du många kontakter med medarbetare och chefer i olika delar av vår verksamhet. Det är därför viktigt att du är en mycket god kommunikatör och relationsbyggare. Du har god förmåga att tolka lagar och avtal. Vi ser vidare att du är noggrann med en analytisk förmåga. Givetvis har du en hög integritet och ett gott omdöme.

Vi erbjuder

MTR är ett börsnoterat globalt transportföretag med en stabil och växande verksamhet i Norden. Vi erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i uppbyggnaden av ett nytt bolag och bidrar till MTRs fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att utvecklas inom koncernen.

Ansökan

Vill du utvecklas vidare tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida eller om du söker internt via intranätet. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av vår Lönechef på MTR Nordic, Lennart Sjöquist. Skicka din ansökan snarast, dock senast den 30 november 2019. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester.

Fackliga företrädare

SACO, Nader Rostaminegad, nader.rostaminegad@mtr.se

SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se

ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (7 dagar kvar)