Kvalitetsspecialist till MTR Nordic

Kvalitetsspecialist till MTR Nordic

Till Strategy & Operational Excellence i MTR Nordic söker vi en metodisk kvalitetsspecialist som brinner för att utveckla och implementera ett systematiskt kvalitetsarbete
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag. Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Strategy & Operational Excellence MTR Nordic

Till Kvalitet & Miljö, i koncernfunktionen Strategy & Operational Excellence, söker vi nu dig som brinner för att utveckla och implementera ett systematiskt kvalitetsarbete. I funktionens uppdrag ingår att utveckla hela MTR Nordics verksamhet, bland annat koncernens kvalitets- och hållbarhetsarbete.

Vi på MTR är stolta över vårt kvalitetsarbete - MTR Tunnelbanan har vid två tillfällen erhållit Utmärkelsen Svensk Kvalitet - och vi söker efter dig som vill vara med och driva den fortsatta resan framåt.

Ditt uppdrag

I rollen som kvalitetsspecialist ingår du i avdelningens grupp Kvalitet & Miljö, som består av sex specialister inom olika områden. Du kommer att arbeta med samtliga bolag inom koncernen och stödja bolagen i deras utvecklingsarbete samt säkerställa att de uppfyller samtliga krav för vårt ISO 9001-certifikat.

I rollen ingår det att vara specialist inom ISO 9001, att tolka kraven och översätta vad de innebär för verksamheten. Du kommer att arbeta nära bolagens ledningsgrupper för att på ett pedagogiskt och värdeskapande sätt hjälpa bolagen att driva sitt förbättringsarbete. Samt att följa upp kvalitets- och miljöarbetet genom internrevisioner.

Utöver arbetet med ISO 9001 ingår det även i rollen att stötta övriga ansvarsområden inom kvalitet, såsom utveckling av processer och verksamhetsledningssystem, övergripande verksamhetsutveckling inklusive att driva ständiga förbättringar med MTR:s metodik WIT (med utgångspunkt från Lean-/Six Sigma-verktyg), framtagning av anbud för nya affärer och hållbarhetsredovisning.

Som kvalitetsspecialist arbetar du verksamhetsöverskridande i tätt samarbete med interna funktioner på olika nivåer inom bolagen. Din uppgift är att vara lyhörd för verksamhetens behov och stödja verksamheten i sitt kvalitetsarbete men även att säkerställa att verksamheten tillämpar överenskomna metoder och tillvägagångssätt. I arbetet ingår att lära ut, coacha, stödja och följa upp, så att verksamheten själv uppnår goda resultat. Du driver även förändringsarbeten och agerar förbättringsledare inom verksamheten.

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig med relevant akademisk examen och tre till fem års arbetslivserfarenhet inom kvalitetsarbete. Du har goda kunskaper inom ISO 9001 och praktisk erfarenhet av att tillämpa standarden. Du har också erfarenhet av att driva egna utvecklingsprojekt, är van vid att tillämpa redan fastställda metoder och rutiner samt att få genomslag för dessa i olika delar av verksamheten där du verkar. Du har ett coachande förhållningssätt och är van vid att leda och facilitera grupper. Du har erfarenhet av beprövade kvalitetsverktyg och kan visa på goda resultat utifrån arbete med dessa.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:
  • Engagemang för kvalitetsutveckling
  • Prestigelös teamspelare som både delar med sig och tar emot input från gruppen
  • Självständigt driv
  • Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
  • Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
  • Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
  • Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
  • Har förmåga att författa och förbättra texter
Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic och vara med och bidra med din kompetens? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb. Om det är första gången som du söker internt skapar du en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Therese Ankare, Kvalitetschef, på mail: therese.ankare@mtr.se.

Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt.

Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och utvalda kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat är interna referenser av vikt.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 1 apr 2020 (44 dagar kvar)