HR-student till HR avdelningen på MTR Pendeltågen

HR-student till HR avdelningen på MTR Pendeltågen

Studerar du HR på universitetet och vill komplettera din teoretiska kunskap med praktisk erfarenhet? Drivs du av ett högt tempo med varierade och utmanande arbetsuppgifter? Då är det dig vi söker!

Din roll hos oss
I rollen som HR-administratör inom rekrytering kommer du få en bred inblick i flertalet HR- processer och verktyg. Du kommer primärt att supporta rekryterande chefer administrativt under hela rekryteringsprocessen av lokförare. Detta innebär att planera, genomföra och följa upp rekryteringsprocessen så att vi når uppsatta mål.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
 • Samarbeta med gruppchefer för lokförare
 • Förbereda material till intervjuer och avtalsskrivningar
 • Boka in kandidater på intervjuer
 • Delta i intervjuer
 • Administrera i rekryteringsverktyget ReachMee
 • Besvara frågor från kandidater
 • Avtalshantering
Du blir en del av MTR Pendeltågens HR och kommunikationsteam som idag består av 4 HR Business Partners, 1 verksamhetsutvecklare, 1 kommunikationsansvarig, 1 kommunikatör samt 1 utbildningsansvarig för operativa utbildningar.

Vår vardag präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett gott samarbete! Tjänsten innebär en deltidsanställning där du som utgångspunkt arbetar 2 dagar/vecka.

När du blir en av oss
Du blir en viktig del av MTR som håller Stockholm och Sverige i rörelse 365 dagar om året. MTR är ett starkt varumärke som internationellt är välkänt för sitt engagemang i de samhällen företaget finns. Vi är öppna, varma och omtänksamma. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Start beräknas till omgående eller enligt överenskommelse.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som HR-administratör är du noggrann, strukturerad samt trivs med att hålla många aktiviteter igång samtidigt. Du har en god prioriterings- och problemlösningsförmåga samt värdesätter en god service både internt och externt.

Vidare har du:
 • En pågående utbildning gärna inom HR-området och har minst ett år kvar av dina studier
 • Gärna tidigare erfarenhet av administration, rekrytering eller koordinering
 • Gärna erfarenhet av rekryteringsverktyget Reach Mee
 • Gärna vana av/certifiering i testverktyg
 • God kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Externa sökanden ansöker via vår hemsida och interna sökanden hänvisas till Lediga tjänster på OnTrack. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HRBP Sanna Åstrand via sanna.astrand@mtr.se. Skicka din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast 22 nov. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Om du går vidare i processen kommer du att bli inbjuden till en gruppintervju på vårt huvudkontor (DN skrapan) den 29 november mellan 13.00- 17.00.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Nyckelord: HR Administratör Studerande Extrajobb Deltidsjobb HR-assistent Rekrytering rekrytera administrera studera
Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna - vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 22 nov (3 dagar kvar)