HR-chef till MTR Express med placering i Stockholm eller Göteborg

HR-chef till MTR Express med placering i Stockholm eller Göteborg

Vill du vara med och bygga världens bästa tågbolag? I mars 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Stockholm och Göteborg. Vi har en väldigt hög ambitionsnivå i det vi gör. På MTR Express vill vi utmana, tänka nytt, och aktivt bidra till utvecklingen av den svenska tågbranschen. Vi är ett värderingsdrivet företag och arbetet med vår företagskultur är centralt i verksamheten. Som HR-chef har du en viktig roll för bolagets framgång bidrar till att vi förverkligar vår vision om att bli världens bästa tågbolag.

Din roll hos oss

Som HR-chef är du en av nyckelpersonerna i den fortsatta utvecklingen av MTR Express och du driver, utvecklar och följer upp det operativa och strategiska HR-arbetet. arbetar verksamhetsnära med såväl operativa som strategiska frågor inom HR-området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att
 • Coacha och stötta chefer och medarbetare i organisationen
 • Driva arbetet med värderingar och företagskultur tillsammans med övriga chefer
 • Rekrytera nya medarbetare i samråd med ansvarig chef
 • Koordinera arbetet inom Performance och Talent Management inklusive kompetensutveckling
 • Bidra till och vidareutveckla ett effektivt ledningsgruppsarbete
 • Ansvara för internkommunikation
 • Leda MTR Express arbetsmiljöforum och säkra ett hälsofrämjande arbetsklimat
 • Leda och verka för god och effektiv facklig samverkan
 • Driva förändring och översätta verksamhetens behov till HR-initiativ
 • Utveckla HR-nyckeltal och KPI:er
Du rapporterar till VD, samt har en streckad linje till HR-direktör för MTR:s nordiska verksamhet. Du ingår i MTR Express ledningsgrupp och i MTR Nordics HR-chefsteam, och har två deltidsanställda rekryterare till din hjälp. Du kan vara placerad i Stockholm eller Göteborg och förväntas resa frekvent till den ort där du inte är stationerad.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Som anställd hos MTR Express får du ta del av våra förmåner, till exempel:
 • Friskvårdsbidrag
 • Gratis massage två gånger om året
 • Rabatt på resor hos MTR Express
 • Rabatter på träningsanläggningar och mycket annat
Start enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området eller annat relevant utbildningsområde samt flera års arbetslivserfarenhet från brett HR-relaterat arbete, företrädesvis från kunddrivna serviceorganisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet från dynamiska, snabbfotade och kommersiellt välutvecklade verksamheter. Du identifierar dig med våra kärnvärderingar: Ständig Utveckling, Utmärkt Service, Ömsesidig Respekt och Mätbara Resultat och du har erfarenhet av att driva arbetet med företagskultur och värderingar. Egen ledarerfarenhet är meriterande.

Du är duktig på att prioritera, flexibel i ditt arbetssätt och anpassar ditt förhållningssätt efter situation och person. Du är van vid att arbeta självständigt, ta egna initiativ samt att driva många parallella projekt. Du är kommunikativ, vågar ifrågasätta och du behåller ditt ett lugn vid korta deadlines. Vidare är du van vid att lösa komplexa problem och prioritera de mest värdeskapande aktiviteterna. Som person är du driven och effektiv och du har en god förmåga att växla mellan högt och lågt. Du har god datorvana och kunskaper i Officepaketet samt en väl utvecklad förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Express?

Ansök via www.mtrnordic.se/jobba-med-oss/lediga-tjanster/. Eventuella frågor besvaras av Mats Johannesson, telefonnummer 0708-52 79 45. Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag. Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Vi är ett företag som månar om alla anställdas hälsa. Inför anställning genomförs ett besök hos vår företagshälsovård som bland annat innefattar alkohol- och drogtester för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi har även slumpmässiga alkohol- och drogtester för all personal och vi är ett rökfritt företag.

Urval sker löpande.

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna - vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 23 mars (4 dagar kvar)
Visa var