HR Business Partner till MTR Tech

HR Business Partner till MTR Tech

MTR Tech söker en driven och kunnig person för stötta HR-arbetet inom Stockholms Tunnelbane- och Pendeltågsdepåer

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Din roll hos oss

Som HR Business Partner är du ansvarig för att strategiskt och operativt driva och utveckla HR-relaterade processer med utgångspunkt i vår affärsverksamhet.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
 • Driva HR-frågor i lokala ledningsgrupper.
 • Supportera chefer med bland annat rekrytering, rehabilitering och förhandling.
 • Aktivt coacha, utveckla och stötta ledare i både det dagliga arbetet och den långsiktiga utvecklingen.
 • Implementera, leda och följa upp processer i organisationen och inom HR.
 • Delta i utvecklings- och förbättringsarbete i verksamheten och inom HR.
 • Driva och hantera övriga HR-relaterade arbetsuppgifter och projekt.
Du kommer ingå i ett härligt HR-gäng på 6 personer där du får uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, arbetsglädje och ett högt tempo! Vi sitter i fina lokaler på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger men förväntas kunna röra sig till tunnelbane- och pendeltågsdepåerna.

Arbetstiderna är förlagda dagtid och du arbetar under överenskommelse om förtroendearbetstid och flexibilitet. Det vill säga du arbetar under principen frihet under ansvar och kan vid behov anpassa dig efter vår dygnet runt verksamhet.

Vi sätter samhället i rullning

MTR Tech är ett underhållsbolag som tillsammans med dotterbolaget Emtrain spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att förse Tunnelbanans och Pendeltågens fordon till trafik och utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordon och övriga tillgångar som finns i verksamheten. Vi leder även olika projekt med syfte att uppgradera och förbättra den kapacitet och kvalitet som behövs idag och i framtiden i trafiken.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen är du en initiativrik person med stor drivkraft. Du håller med lätthet flera processer igång samtidigt och har starkt kvalitetstänk i det arbete du utför. Som person är du strukturerad och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du inger även förtroende hos dina kollegor och samarbetspartners och har en god kommunikativ förmåga. Vi tror att du har ambitionen inom några år att bli HR Chef.

Vidare har du
 • En akademisk examen inom personalvetenskap eller motsvarande.
 • Minst 3 års erfarenhet från brett HR-arbete som givit dig goda kunskaper inom samtliga HR-relaterade processer.
 • God erfarenhet av ledarstöd.
 • Fördelaktigt om du tidigare arbetat inom tung industri eller tekniskt bolag.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: HR-Business Partner, HR-specialist, HR-Generalist, Arbetsrätt, Rehabilitering, Rekrytering, Lediga jobb
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (10 dagar kvar)