Gruppchef/första linjes chef till MTR Tech

Gruppchef/första linjes chef till MTR Tech

Vill du medverka till en lyckad verksamhetsstart i den nybyggda depån i Norsborg och sedan leda en av våra grupper med teknisk personal för att säkra att vi håller vagnarna på röda linjen i gott skick och ute i trafik för våra räsenärers bästa? Välkommen in med in ansökan, vi söker nu ytterligare en gruppchef till Stockholms Tunnelbana!

MTR Tech sköter underhållet av tunnelbanevagnarna i Stockholm. Vi ansvarar för bland annat reparationer, underhåll och fordonsförvaltning och ser till att tunnelbanevagnarna är hela, rena och säkra för trafik. Vi leder även olika arbeten och projekt med syfte att uppgradera Stockholms tunnelbana och tunnelbanevagnar för att förbättra den kapacitet och kvalitet som behövs idag och framöver i Stockholm.

Depån i Norsborg är idag Stockholms nyaste tunnelbanedepå. Härifrån kommer vi att tursätta den nya generationens tunnelbanevagnar i trafik med start sommaren 2019. Just nu pågår förberedelser för detta i form av rekrytering, upplärning och iordningställande av verkstad och arbetssätt. När trafiken kommer igång kommer vi göra allt från rangering till både förebyggande och avhjälpande underhåll, med en verksamhet som är igång under dygnets alla timmar, alla dagar om året.

Din roll hos oss

Som gruppchef i Norsborgsdepån ansvarar du inledningsvis för en mindre grupp, men som kan komma att växa i takt med verksamheten. Du ingår i depåns och banans ledningsgrupp där du har stort ansvar för att leva enligt våra värderingar:

Mätbara resultat
 • Du är med och bygger upp verksamheten, både inför och efter trafikstart.
 • Du medverkar till en säker och pålitlig leverans från depån, både avseende tursättning och kvalitet.
 • Du bryter ned de övergripande målen till individnivå och säkrar att din personal når uppsatta mål och leveranser. Detta inkluderar hantering av alla former av personalärenden.
 • Du medverkar vid rekrytering, introduktion och uppföljning av nyanställda.
 • Du jobbar kontinuerligt med såväl dig själv som övrig personal för att se till att arbetet alltid utförs med säkerhet i fokus.
Utmärkt service
 • Du håller en hög servicenivå såväl internt som externt och ett affärsmässigt förhållningssätt.
 • Eftersom depån är ny är intresset för den stort, både inom och utom MTR. Du agerar för att representera och presentera verksamheten på ett inspirerande sätt.
Ständig utveckling
 • Du medverkar aktivit i introduktionen av depån, de nya vagnarna och att ny utrustning och arbetssätt fungerar och hjälper till att vidareutveckla samarbetet med myndighet, entreprenörer och interna intressenter.
 • Du medverkar i utveckling av dina medarbetare.
Allt detta gör du med en Ömsesidig respekt
 • Du inger ett stort förtroende, agerar som förebild och en god arbetsgivarrepresentant.
 • Du förmedlar information på ett tydligt sätt som tas emot av mottagaren och sätter gränser när det behövs.
Tjänsten avser heltid med placering i Norsborgsdepån, nära T-banestation Norsborg. Dina arbetstider kommer huvudsakligen vara förlagda dagtid. Dock förväntas du vara flexibel för att kunna möta din grupp på andra tider när så behövs. Du rapporterar till banområdeschef för röda linjen.

När du blir en av oss

Du blir en viktig del av MTR som håller Stockholm och Sverige i rörelse 365 dagar om året. MTR är ett starkt varumärke som internationellt är välkänt för sitt engagemang i de samhällen där företaget finns. Vi är öppna, varma och omtänksamma. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Start beräknas till 1 mars eller enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

För att fungera i rollen krävs det att du är flexibel och trivs i en föränderlig verksamhet. Du är drivande, engagerad och har en god förmåga att få med dig andra. Du är även bra på att ta beslut i pressade situationer samt har en god förmåga att prioritera. Vidare har du:
 • Erfarenhet från en ledarroll i minst 3 år.
 • Erfarenhet från en teknisk verksamhet antingen genom tidigare arbete i produktion eller från en ledarroll. Meriterande med erfarenhet från tunnelbaneverksamhet.
 • Det är meriterande om du har utbildning på eftergymnasial nivå med inriktning teknik eller ekonomi.
 • Det är också meriterande om du har erfarenhet av visuell produktionsstyrning, garantirelationer och/eller produktionsuppstarter.
 • Dina svenskakunskaper i tal och skrift är mycket goda.
 • God IT-vana.
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lina Bingefors, lina.bingefors@mtr.se, Banområdeschef och den som du förväntas rapportera till. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen in med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 3 feb (11 dagar kvar)
Visa var