Fordonsteknisk specialist/depåtekniker till Tunnelbanan

Fordonsteknisk specialist/depåtekniker till Tunnelbanan

Tunnelbanan i Stockholm söker dig som vill arbeta nära och utveckla den tekniska underhållsproduktionen!

MTR Tech är ett underhållsbolag till tunnelbanan i Stockholm. I MTR Techs ansvar ligger bland annat reparationer, underhåll och fordonsförvaltning och ser till att tunnelbanevagnarna är hela, rena och säkra. Vi leder även olika projekt med syftet är att uppgradera Stockholms tunnelbana och tunnelbanevagnar för att förbättra den kapacitet och kvalité som behövs idag och framöver i Stockholm.

Din roll hos oss

Som fordonsteknisk specialist (kallat depåtekniker internt) kommer du vara en viktig del i arbetet med att utveckla det förebyggande och avhjälpande underhållet på tunnelbanevagnarna.

Du kommer:
 • Genomföra vagntekniska och/eller komponenttekniska utredningar samt vara länken mellan säkerhet och underhållsproduktion.
 • Stödja underhållsproduktion i tekniska frågor.
 • Stödja med beredning och underhållsoptimering i syfte att säkerställa att underhåll utförs säkert, effektivt och med rätt kvalite.
 • Medverka vid riskbedömningar och riskanalyser.
 • Utveckla verksamheten genom att medverka i och på egen hand driva förbättrings projekt.
 • Följa upp och återkoppla på avvikelser orsakat av utfört underhåll.
 • Svara för framtagning av relaterade nyckeltal.
Du kommer ingå i avdelningen Fordonsförvaltning och rapporterar till Fordonsförvaltningschefen. Vi är nu behov av två depåtekniker, en till vår befintliga depå i Vällingby och den andra till vår nybyggda depå i Norsborg (där du är även delaktig i starta upp verksamheten, depån och dem nya tunnelbanevagnarna som kommer ut i trafik under nästa år).

När du blir en av oss

Du blir en viktig del av MTR, ett företag som sätter Stockholm i rörelse och sammanlänkar Sveriges största städer. Internationellt är MTR välkänt för sitt engagemang i de samhällen där företaget finns, något som är mycket viktigt för oss även här i Sverige. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Start beräknas vid årskiftet eller enligt överenskommelse.

Vi söker dig som har

Som person har du en god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt och kan anpassa din kommunikation till mottagaren. Du arbetar strukturerat och är analytiskt på så sätt att du hittar fel och ser förbättringar.
 • Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning alternativt
 • Minst fem års erfarenhet från liknande verksamhet
 • Det är meriterande om du har eftergymnasial teknisk utbildning eller erfarenhet från underhåll av järnvägsfordon
 • Kunskaper i Maximo och fordonsdiagnossystem är också meriterande
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Löfgren, Fordonsförvaltningschef, via Magnus.Löfgren@mtr.se Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Teknik, utredningar, underhåll, tåg, fordon, riskbedömningar, förvaltning, lediga jobb.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 24 nov (11 dagar kvar)
Visa var