Driftledare Information till Trafikinformation på Pendeltågen

Driftledare Information till Trafikinformation på Pendeltågen

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Idag kör vi cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag. Vi är femtusen förare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Störningsinformation är ett högt prioriterat område inom MTR och vi stärker just nu upp med 1 till Driftledare Information till vårt team.

Vi söker dig som brinner för att våra resenärer ska få relevant och snabb information om sin resa vid varje tillfälle och i synnerhet i situationer när det uppstår störningar i trafiken.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att bevaka trafiksituationen och trafikinformera vid uppkomna störningar och/eller händelser i trafiken. Vid en trafikstörning intensifieras arbetet samtidigt som kraven ökar på att leverera information till resenärerna. I det skedet har du mycket kontakt med både andra driftledare i det operativa centret samt Trafikverket för att så snabbt som möjligt kunna publicera korrekt information till såväl medarbetare som resenärer.

När du inte arbetar operativt arbetar du självständigt med både utvecklingsarbete samt andra administrativt uppgifter såsom att:
 • Förvalta och uppdatera delar av trafikinformationssystemet och befintliga arbetsprocesser
 • Förbereda informationsaktiviteter vid planerade störningar
 • Leda eller delta i projekt för att utveckla trafikinformationen
Din kompetens

Vi söker dig som:
 • Minst har en eftergymnasial utbildning
 • Minst har ett par års arbetslivserfarenhet från transportbranschen eller/ och arbetat i en mer supporterande roll där kommunikation/information varit en viktig faktor
 • Skriver felfritt på svenska och har lätt att utrycka dig i tal och skrift
 • Goda IT-kunskaper med vana att hantera olika typer av digitala system
Det är meriterande om du har:
 • Utbildning eller arbetslivserfarenhet inom marknadskommunikation eller internkommunikation
 • Erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete
För att lyckas i denna tjänst behöver du:
 • Alltid ha resenären i fokus/ vara serviceinriktad
 • Vara stresstålig och kunna hantera komplexa situationer under press
 • Vara initiativrik och kunna bidra till att ständigt utveckla vårt arbetssätt
 • Självständigt kunna driva projekt och/eller utvecklingsarbete
 • Ha god samarbetsförmåga
 • Vara noggrann
 • Tycka om och klara av att arbeta skift
Anställningen och vårt erbjudande

Teamet består idag av 9 Driftledare Information samt 2 Trafikinformationsspecialister. Som DLI arbetar du tre-skift och har både helg- och nattjänstgöring.

Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort, Ticket Rikskort, Friskvårdsbidrag samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sandra Tonn, Chef Trafikinformation, via sandra.tonn@mtr.se eller på telefon 072 980 37 38. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande och sista dag för ansökan är den 2 jan 2020. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 2 jan 2020 (23 dagar kvar)