Analytisk och ordningsam Ledningskoordinator till MTR Nordic

Analytisk och ordningsam Ledningskoordinator till MTR Nordic

Vill du arbeta i en problemlösande och koordinerande roll med finansiell inriktning?

Som Ledningskoordinator på MTR Nordic kommer du att arbeta i en roll som innebär varierande arbetsinnehåll, stort ansvar och en koppling till business control. Det är en tjänst med många interna kontaktytor inom Norden, Europa och globalt, samt exponering mot den nordiska ledningen. Du kommer att rapportera till Group Business Controller och arbeta nära MTR Nordics VD.
Rollen ingår i finansavdelningen som är en koncernfunktion inom MTR Nordic med ansvar att styra och stötta de operativa verksamheterna inom MTR Nordic Group. I avdelningen finns sammanhållande funktioner för både redovisning, business control och internal audit.

Ditt uppdrag
Rollen som Ledningskoordinator består av två delar. Dels har du ett uppdrag i att stötta VD med att hålla ihop årsplan och kalendern, inklusive bokning av möten, ansvar för arrangemang samt interna och externa besök. Du bistår VD och Group Business Controller i att producera presentationsmaterial till möten på lednings- och styrelsenivå.
Den andra delen i rollen är business control. I rollen ingår att bistå med att ta fram siffror inför budget och prognos, samt sammanställa analyser och rapporter. Du är även delaktig i att utveckla en ändamålsenlig uppföljning samt vara delaktig i uppföljning av bolagets affärsplan. Rollen innebär även att aktivt vara med och utveckla bolaget genom effektiviseringar i det dagliga arbetet och driva verksamhetsutvecklingsprojekt. I rollen får du god insyn i våra operativa verksamheter. Du samarbetar med många olika roller och bygger kontaktytor inom hela MTR Nordic Group.

Din profil
  • Civilekonom eller civilingenjör, gärna inom industriell ekonomi eller annan relevant akademisk bakgrund
  • Minst 1 års erfarenhet av koordinering eller projektledning
  • Gillar att arbetsuppgifterna är omväxlande
  • Trygg i att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt inom Excel och Power Point
Som person har du en analytisk ådra med sinne för ordning och reda och en förmåga att hantera många uppgifter parallellt. Du gillar siffror, har fokus på leverans även med kort framförhållning, och trivs i en omväxlande och föränderlig miljö. För att lyckas i rollen som Ledningskoordinator behöver du vara ordningsam, prestigelös och flexibel. Du kommer att ha många kontaktytor och det är viktigt att du har en förmåga att skapa relationer, är lyhörd och kommunikativ. Vi ser slutligen att du har en stark drivkraft, samt en hunger efter nya erfarenheter och kunskaper.

Vi erbjuder
En vänlig miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att bygga hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom koncernen. Vi sitter i bekväma lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansök via www.mtrnordic.se. Vi kan endast ta emot externa ansökningar via vår hemsida. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb.
Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Daniel Nordenström, Group Business Controller, på mail: daniel.nordenstrom@mtr.se
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maria Kronlund, HR Manager Business Development, på: maria.kronlund@mtr.se
Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 januari 2020. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR formar framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Norden driver vi tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm samt snabbtåg på sträckan Stockholm- Göteborg.
Vi är ca femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill forma framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mtrstockholm.se
Sista ansökningsdag 30 jan 2020 (9 dagar kvar)