Erfaren Elektrotekniker/Diagnostekniker

Erfaren Elektrotekniker/Diagnostekniker

Har du lång erfarenhet av avancerad diagnostik samt intresse för tekniken i dagens och framtidens bilar? Drivs du av att coacha och vägleda andra? Då kan denna tjänst vara något för dig.

Vi söker just nu en elektrotekniker alt. diagnostekniker för arbete med teknisk support samt administration och reparationer av drivbatterier för vår kund.

Som medarbetare i vårt team vägleder och coachar du rutinerade tekniker hos auktoriserade bilverkstäder i hela Norden. Supporten kan ske via elektronisk kommunikation, mail och telefon och innefattar kontakter med såväl återförsäljare som utvecklingsteam hos tillverkaren. I tjänsten ingår även diagnos och felsökning/reparationer av drivbatterier (cirka 25% av totala arbetstiden).

Du arbetar i ett engagerat team tillsammans med duktiga och rutinerade medarbetare där ni stöttar och hjälper varandra.

Arbetsuppgifter:
  • Supportera och coacha återförsäljare med avancerad diagnostisk felsökning samt bistå med rekommendationer för fortsatt felsökning via interna supportsystem, mail samt telefon.
  • Kommunicera direkt med tillverkaren gällande vissa aktuella ärenden samt felrapportering enligt gällande eskaleringsprocess.
  • Daglig uppföljning av aktuella ärenden baserat på gällande prioriteringsordning.
  • Kontinuerligt hålla sig uppdaterad gällande tillverkarens produkter genom att delta på tillverkarens utbildningar samt studera instruerande tekniska dokument.
  • Hantera delar av logistiken kring drivbatterier från handlare till BRW. (Battery Repair Workshop)
  • Utföra diagnos, felsökning samt reparation av drivbatterier.
  • Sköta kontakten med leverantören och batteriexperterna i Frankrike hos Renault.
  • Administrera allt kring reparation/hantering av batterierna.
Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en god förståelse för diagnossystem och mjukvara samt har solid erfarenhet från auktoriserad märkesverkstad och de felsökningsverktyg som används där, alternativt är du en högskoleingenjör i elektronik eller liknande. I dagsläget jobbar du som diagnostekniker, coach, inom elektroteknik eller liknande och är nu redo för nästa steg i din karriär.

Vi tror även att du som söker är en engagerad och analytisk problemlösare med goda kunskaper inom IT, elektronik och felsökning. Som person är du kommunikativ och serviceinriktad och du behärskar svenska och engelska väl både i tal och i skrift. Ett stort plus är om du även pratar och skriver danska obehindrat.

Arbetsplats och omfattning

Detta är en heltidstjänst och tillträde sker enligt överenskommelse. Arbetsplats i Kista.

Vi erbjuder

Som medarbetare på MSXI arbetar du i en miljö där det är högt i tak. Du har en betydelsefull roll i ett expansivt företag med många utvecklingsmöjligheter. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Ansökan

Ansök med registrerat CV via denna annons. Ansökningar kommer att hanteras löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Jessica Petersson
Telefon 031 337 88 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.msxi.com
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

MSX International är en global branschledande leverantör av konsulttjänster och Business Process Outsourcing till fordonsindustrin med över 6000 medarbetare. I Norden är vi stolta över vårt team bestående av drygt 125 experter som levererar mätbara resultat med hög kvalitet. MSXI investerar kraftfullt inom digitalisering för att öka vårt försprång som den ledande aktören i att supportera fordonsindustrin i en föränderlig tid. Tack vare vårt fokus på utveckling och kvalitet, växer vi snabbt och har de flesta biltillverkarna som kunder.