MSC söker en Senior PR- och kommunikationschef

MSC söker en Senior PR- och kommunikationschef

Marine Stewardship Council
Jobbtitel: Senior PR och kommunikationschef, Östersjöregionen och Skandinavien
Plats: Stockholm, Sverige.
Arbetstider: 9:00 till 18.00 kollektivavtal med målstyrd arbetstid.

Är du bra på att samarbeta? Kan du representera ett program och engagera andra för att stödja det? Vi letar efter en Senior PR- och kommunikationschef som kan leda arbetet med att leverera MSC:s övergripande mål i Skandinavien och Östersjöregionen.

PR-chefen kommer att rapportera till programdirektören för regionen. Du kommer leda utvecklingen och implementeringen av MSC kommunikations- och marknadsföringsstrategi och handlingsplan - i nära samarbete med teamet i Sverige, Danmark, Finland och Norge, samt samarbeta med kollegor i London, som tjänar till att bygga och stärka organisationens trovärdighet och profil.

Du kommer bygga engagemang bland relevanta intressenter genom att navigera i en mycket komplex intressent-miljö.

Vi hoppas att du kan maximera kommunikations- och PR-möjligheter genom att arbeta nära MSC:s kommersiella team, globala marknadsföringskollegor och motsvarigheter inom branschen.

Du ska stötta och fungera som rådgivare åt programdirektören och teamet inom PR-, kommunikations- och marknadsförings relaterade aktiviteter.

Personen vi söker:
  • Universitetsexamen eller motsvarande erfarenhet, helst inom näringsliv-, marknadsförings- eller kommunikationsfältet.
  • Kunskap och praktisk erfarenhet av varumärkes-, marknadsförings-, kreativ- och kommunikationsarbete, inom branschens nätverk.
  • Erfarenhet av att utveckla och leverera innovativ och integrerad kommunikation över hela spektrumet av kommunikationskanaler, inklusive alla former av elektroniska medier.
  • Erfarenhet av att engagera sig och bygga relationer med externa mediehus, både proaktivt och reaktivt, inklusive krishantering.
  • Kan skapa och upprätthålla höga och framgångsrika partnerskap i olika sektorer och navigera i komplexa och politiserade intressent-miljöer.
  • Erfarenhet av att arbeta med tekniskt och vetenskapligt innehåll för att utformainformation och svar för en bred allmänhet
  • Erfarenhet av att arbeta med design och multimedia (t.ex. video / fotografi)
  • Erfarenhet av skriftlig kommunikation på svenska och engelska, inklusive att kunna ge effektiva presentationer till olika sorters publik.
  • Erfarenhet av att planera och leverera utbildning för / till kollegor
  • Erfarenhet av att leverera kommunikation med fokus på miljö- och hållbarhetsfrågor. Kunskap om tredjeparts-certifieringssystem och miljömärkningens roll är en fördel.
Ansökningsprocess
Vänligen maila följande information (på engelska) till Recruitment@msc.org

CV och Ett personligt brev som beskriver hur dina kunskaper, erfarenheter och egenskaper direkt relaterar de ansvarsområden och krav direkt relaterar till kraven i arbetsbeskrivningen. Bifoga även löneanspråk.

Se till att de skickas som Word- eller PDF-dokument med titlarna "ditt namn och cv" och "ditt namn och personligt brev".

Skriv i ämnesraden: Senior PR och kommunikationschef, Skandinavien och Östersjöregionen

Ansökningsdatum senast: 30 oktober 2020 kl. 18.00 (CET)
Mer info

Om arbetsgivaren

MSC är en internationell icke-vinstdrivande organisation som främjar hållbart fiske.

Vår vision är ett hav som myllrar av liv. Havet ska också kunna förse oss människor med mat, både idag och för all framtid. Genom vårt internationellt erkända certifierings- och miljömärkningsprogram erkänns och förvaltas välskötta och hållbara fisken på marknaden med hjälp av våra partners. Över 400 fisken runt om i världen, som representerar 15% av den årliga globala marina fångsten, deltar nu i MSC-programmet och över 1200 dokumenterade förbättringar har registrerats i MSC-certifierade fisken.

MSC-certifierade och märkta skaldjursprodukter finns nu tillgängliga i över 100 länder.