Data Scientist med intresse för TV och streaming

Data Scientist med intresse för TV och streaming

OM TJÄNSTEN:
I rollen som Data Scientist på MMS kommer du att vara den viktiga bryggan mellan Team Media och IT och på ett effektivt sätt ta fram underlag som bidrar till relevanta analyser om hur många som faktiskt tittar på TV och annan rörlig bild. Fokuset kommer således ligga på att utveckla mått och nya modeller. Du kommer att tillhöra Team Media, ett kompetent och kreativt gäng med 14 kollegor som erbjuder ett bra arbetsklimat och fin sammanhållning. Tillsammans kommer ni arbeta med att ta fram siffror för ett totalt tv-tittande som kombineras av linjär TV och tittande på rörlig bild online. Detta ställer höga krav på ett stort intresse för, och erfarenhet av, analysera och hantering av stora mängder data.

MMS är ett bolag med bra förmåner och stort fokus på personlig utveckling. Kontoret ligger mitt i City och erbjuder en trygg och trevlig arbetsplats och arbetsuppgifter med fokus på hög kvalitet.

ARBETSUPPGIFTER:
Som person är du analytisk, noggrann, nyfiken och intresserad av att lära dig nya saker. Du gillar att analysera data och drivs av att hitta potentiella samband och förstå orsaker.

Verktyg och tekniker som du främst kommer jobba med:
  • Power BI
  • SQL
  • SPSS
MMS Kommer även, vad tiden lider, att börja titta på AI/ML för vissa delar av flöden och modeller

VI SÖKER DIG SOM:
Har relevant eftergymnasial utbildning och gärna något eller några års erfarenhet som Data Scientist.

Du är initiativtagande, självgående, noggrann och nyfiken. Du tycker det är roligt med siffror och har förmågan att prestera på egen hand men även att samarbeta och bolla lösningar tillsammans med övriga kollegor.

OM KUNDFÖRETAGET:
MMS bevakar trender och utvecklar nya metoder för mätning av rörlig bild samt publicerar rapporter och resultat från undersökningar. MMS uppdragsgivare är de stora mediehusen, mediebyråer och annonsörer. Man mäter tittandet på program, klipp och reklam där mätningarna fungerar som mediebranschens valuta. Siffrornas kvalitet kontrolleras noga av MMS varje dag och detta arbete är en grundbult i uppdraget att leverera en stabil valuta till branschen.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är en rekrytering vilket innebär att du kommer bli anställd direkt av MMS.

ÖVRIG INFO:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Omgående
  • Placering: Stockholm
  • Rekryteringsansvarig: Mattias Isik
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Ekonomi, Controller, Databasadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?