Behandlingsassistent, Socionom, Beteendevetare

Behandlingsassistent, Socionom, Beteendevetare

Kvalifikationer
Vi söker dig som är genuint intresserad av ungdomsvård och behandling. Du behöver vara en mogen och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser och vara konsekvent. Eftersom vi arbetar i team krävs god samarbetsförmåga.

Som behandlingsassistent ska du ha en tvåårig eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, behandling, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

De främsta arbetsuppgifterna är:
  • Delta i det dagliga vård- och behandlingsarbetet av inskrivna ungdomar.
  • Arbeta tillsammans med ungdomarna med att träna på ADL träning, samt jobba utifrån vårdplanen.
  • Delta i behandlingsplanering och dokumentation av behandlingen samt utförandet av det praktiska arbetet som kontaktperson, skriva månadsrapporter samt genomförandeplan utifrån Vårdplanen.
  • Kunna hantera konflikter med ungdomar såväl verbalt som fysiskt, samt kunna ge klara och tydliga budskap/gränssättningar och vara en god förebild gentemot ungdomen och dennes familj och andra aktörer.
  • Under helger och kvällar förekommer också arbetsuppgifter så som matlagning gemensamt med ungdomarna, läxhjälp,Kontaktsamtal samt förekommande sysslor i hemmet så som städning och gemensamma akriviteter.

Arbetsgivaren söker personer med erfarenhet av behandlingsarbete och som har förmåga att arbeta mot uppsatta mål och en framtagen, individuell behandlingsplan. Allt arbete utgår från evidensbaserade metoder. Som behandlingsassistent och kontaktperson ser vi att du är tydlig, beslutsam, driven och har mycket energi. Vidare har du hög integritet, är strukturerad, effektiv och arbetar utifrån rättssäkerhet samt hanterar konfliktfyllda situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Mer info
Kontaktperson Luul Jama
Email Mejla Luul Jama
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 dec (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Villa Djursholm riktar sin verksamhet till målgruppen barn och ungdomar, flickor och pojkar, med begynnande psykosociala problem där risk för inblandning av kriminalitet och missbruk föreligger. Målgrupper är 15-19 år. I Villa Djursholm arbetar vi miljöterapeutiskt utifrån ett salutogent perspektiv och har ett affektivt bemötande.