Redovisningsekonom - FINTECH start-up

Redovisningsekonom - FINTECH start-up

Redovisningsekonom till FINTECH start-up
Vi söker en driven Redovisningsekonom med entreprenörsanda till vårt svenska kontor beläget i Hammarby sjöstad i Stockholm. Rollen innebär ett brett ansvar för redovisningen, uppföljning av det ekonomiska utfallet samt ständig lönsamhetsoptimering. Rollen är otroligt utvecklande och du kommer att jobba direkt under vår VD (som tidigare var CFO på ett ledande Fintech-bolag). Kan det bli mycket bättre?

Arbetsbeskrivning
 • Ansvar för den finansiella rapportering, både externt och internt, för det svenska bolaget, samt vårt framtida dotterbolag; "Jajamensan, det ligger redan i planen".
 • Ansvara för den finansiella rapporteringen inom koncernen till vårt moderbolag.
 • Deltaga i utvecklingen av redovisningen både i vår lokala böcker med även vara behjälplig med att utveckla redovisningen i vårt sidoordnade redovisningssystem (back-office systemet). Vi jobbar med redovisningskonsulter idag så samarbetet med dem ansvar du också för. Du ska se till att finna optimala lösningar för att skapa effektivitet i våra administrativa processer.
 • Driva bokslutsprocessen och årsredovisningsarbetet med riktigt god hjälp från vår VD.
 • Upprätta budgeten för de svenska bolagen och sedan göra löpande lönsamhetsanalyser.
 • Bruttovinsten är det viktigaste och övrig kostnadsmassa skall alltid vara optimerad.
 • Du gillar ordning och reda, precis som vår VD. Du ansvarar för att ha stenkoll på avtal och leverantörer, bolagsdokument och bolagsformalia. Riktigt god ordning och reda är ett måste.
 • Vi ser gärna att du tar ansvar för dina kommande finanskollegor. Så en chefsposition ligger i korten. Först chef över dig själv och sedan över andra.
Profil
Personen skall vara driven och kunna lösa uppgifterna självständigt med stöd av vår VD. Samtidigt är förmågan att kommunicera med resterande personal i Sverige och i den globala koncernen av största vikt. De svenska bolagen har en tät dialog med sina koncernbolag så erfarenhet från arbete inom en global koncern är fördelaktig. Vi ser gärna att du vill utvecklas inom organisationen och växa in i mer ansvarsfulla roller. Rollen är ansvarsfull och öppnar upp för stora möjligheter till personlig utveckling på alla plan.

Utbildning
Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande.

Universitetsutbildning med fokus på redovisning/finansiering. Kandidat eller Magisterexamen är meriterande.

Erfarenheter
 • Minst 5 års erfarenhet av redovisning, revision eller motsvarande. Erfarenhet som financial- eller business controller är meriterande. En kombination av flera roller är önskvärd då rollen är bred i sin utformning.
 • Erfarenhet av att upprätta årsbokslut och årsredovisning för bolag.
 • Erfarenhet av löpande bokföring i medelstort eller stort bolag. Erfarenhet av hantering av redovisningsfrågor i global koncern är meriterande.
 • Erfarenhet av lönehantering och hantering av normala avvikelser inom löneområdet. Djupare förståelse för lagar och regler inom området är meriterande.
 • Erfarenhet av iScala eller liknande ekonomisystem är meriterande.
Mer info
Email Mejla Luma Finans
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 juni 2019 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Luma Finans är en nystartad satsning inom flexibla, konkurrenskraftiga krediter på den svenska marknaden. Med vår första produkt, Lumify, som är som en fyr på finansmarknaden styr vi mot vidare framgångar inom koncernen. Är du en av våra nya lysande ledsagare?

Planeringen för att lansera vår första produkt startade sommaren 2018. Nu står vi redo för lansering. För att nå dit vi är idag har vi rekryterat ledande kompetens inom de områden som krävs för att lyckas med denna typ av krediter. Vi är ett starkt team om 7 personer i det svenska bolaget och då räknar vi inte alla de 100-tals fantastiska människor som jobbar i vår koncern i övrigt. Vi är säkra på att vi har skapat någonting bländande, och därför behöver vi blir fler, överallt men främst i Sverige.

Koncernen i stort är ett nystartat Fintech-företag som redan bevisat sig på ett flertal internationella marknader, bland annat i Danmark. Hela koncernen genomsyras av entreprenörsanda så vi vill ha fler människor som gillar att bygga – bygga mot himlen.