Säljansvarig Konsult

Säljansvarig Konsult

LRF Samköp söker en erfaren säljare för konsultuppdrag!

Har du ett genuint intresse av strategisk och operativ försäljning, affärsutveckling och kundservice? Då är vi arbetsplatsen för dig!

Vi söker nu en Säljansvarig konsult som under det kommande året vill driva och utveckla vår försäljning på ett operativt och verksamhetsnära sätt i samarbete med vår säljorganisation.

Bakgrund:

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) är en politiskt obunden intresse- och företagarorganisation för företagare inom jordbruk, skogsbruk, trädgårdsnäringen och andra företagare som har sin bas i landsbygden, till exempel landsbygdsturism, entreprenad och livsmedelsförädling. Lantbruksförbund. LRF har idag över 140 000 medlemmar.

LRF Samköp är ett dotterföretag till LRF som arbetar med färdigförhandlade avtal för sina medlemmar. LRF Samköp samlar köpkraften hos Sveriges gröna näringar för att göra avtal med leverantörer som har relevanta produkter och tjänster. Och ju mer rabatterna används, desto fler och bättre avtal kan LRF Samköp göra.

Om rollen:

Som säljansvarig konsult på LRF Samköp, kommer du att arbeta som underkonsult via SalesOnly. Du kommer att vara ansvarig för att identifiera och driva affärsmöjligheter för att framgångsrikt ta in nya kunder till LRF Samköp. Du kommer jobba nära vice VD och samtidigt ha en nyckelroll i att både utveckla och exekvera bolagets sälj- och avtalsstrategi.

Det är en roll med mycket eget ansvar, men du kommer att kunna nyttja styrkan i LRF Samköp samlade nätverk av kollegor, medlemmar och- medlemsföretag i ditt arbete.

Som säljansvarig konsult på LRF Samköp är du tillsammans med dina kollegor ansvarig för hela avtalsförhandlingen/affären från start till mål vilket inkluderar att skapa avtalsförslag utifrån den kund det gäller, agera som projektledare och följa den process som har definierats internt. Du kommer därav att vara med och styra hela säljprocessen tillsammans med dina kollegor för att koordinera ihop den input som krävs för att få ihop vinnande förslag.

Arbetsuppgifter:
 • Ansvara för hela avtalsprocessen/affären från start till mål.
 • Driva in nya kunder till LRF Samköp.
 • Arbeta både proaktivt via befintligt nätverk och andra kanaler för att bygga en pipeline av avtalsmöjligheter.
 • Framgångsrikt uppnå de försäljningsmål som är satta.
 • Säkerställa en snabb rapportering och leverans på anbud tillbaka till kund där det krävs att du håller relevanta kollegor inom LRF Samköp uppdaterade på information och all dokumentation som finns att tillgå eller som behöver skapas.
 • Vara en ambassadör för LRF Samköp med insikt om omvärldsanalys och rätt marknadsklimat för att kunna representera företaget i enlighet med organisationens värderingar.
Vi erbjuder:
 • Möjligheten att arbeta i en nyckelposition på ett företag som ligger i framkant inom nisch, LRF Samköp har innovativ och tillåtande företagskultur.
 • Erfarenheten av att vara med och bidra till ett företag som arbetar för ett hållbart samhälle, bra mat och meningsfulla arbeten skapat av starka företag som brukar och förädlar den svenska jorden och skogen.
Profil:

För att ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas behöver du känna dig trygg i och betydande erfarenhet av framgångsrik B2B-försäljning- inom bemanning, rekrytering eller affärsresor.

Du har ett utarbetat och gediget eget nätverk inom relevanta branscher på senior eller C-nivå som du under åren byggt upp, du är trovärdig i dialog med kundernas beslutsfattare, samt har god insikt i hur företag i olika branscher fungerar. Du är prestationsorienterad, affärsmässig och socialt begåvad. Du är trygg i dig själv, skapar tillit och förtroende i dina relationer och tar dig an dina uppgifter med stort engagemang. Du levererar kvalitet, tar ansvar och satsar helhjärtat på ditt uppdrag.

Utöver detta har du även:
 • Akademisk examen (meriterande, ej krav).
 • Förmåga att identifiera och analysera behov för att forma en attraktiv lösning utifrån detta.
 • Förmåga att utforma övertygande säljpresentationer.
 • Bevisad meritlista över att bygga upp och bibehålla starka samarbetsrelationer tillsammans med kollegor/sitt team för att uppå resultat.
 • Självgående säljare med tidigare erfarenhet av att själv få ihop en affär, från start till implementationsstadie.
 • Vana att arbeta strukturerat och med gedigen erfarenhet av att jobba i CRM-verktyg (Salesforce med fördel).
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.
 • Målinriktad och van att jobba mot KPI:er.
 • En god förståelse av att kunna nyttja olika marknadskanaler.
Vill du vara en viktig del av vår tillväxtresa - då ser vi fram emot din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Viktor Hernborg. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas: skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstiden gått ut.

Mer om LRF Samköp:
Läs mer om oss här: https://www.lrfsamkop.se/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Frilans
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.